מקטרת שלום לד"ר פלד?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/11/2000 | 00:12 | מאת: צופה מן הצד - לד"ר גרין

זה נחמד, ואפילו מנומס, שאתה מציע לד"ר פלד מקטרת שלום. אבל מעקב ארוך ימים אחרי תשובותיו של הרופא מעלות מסקנות דומות וקשות עוד יותר. זה טוב ויפה לרצות לקיים כאן דיון מקצועי, אבל השימוש במונחים הרפואיים ללא הסבר לצדם בהחלט לא עוזר לכך, ולעתים נדמה שהלשון המקצועית הזאת (בתוספת שגיאות כתיב רבות מספור) משמשת למטרה אחרת. וכדי לא להיות עוקצנית מדי, אנסה לומר עוד דבר מה בעדינות: כמה פעמים ד"ר פלד הזכיר לנו שהוא מומחה בינלאומי שעורך מחקר חשוב מאוד מאוד בחקר המוח?

22/11/2000 | 00:14 | מאת: סליחה, כמובן, לדוד גרין

הד"ר השתרבב בטעות.

22/11/2000 | 06:51 | מאת: ד"ר אבי פלד

אבקש לשאול כל פעם שיש מונח לא ברור - משתדל לדבר בספה פשוטה ככל הניתן התשובות ניתנות בשעות מאוחרות ותחת לחץ זמנים לכן אין הקלדה דייקנית ושגיעות

22/11/2000 | 07:51 | מאת: אחת

זה לא רק זה, דר' זה גם העובדה שאתה אף פעם לא מפנה לאף אחד חוץ מלעצמך גם בתחומים שאינם שייכים אליךבאופן מובהק

22/11/2000 | 17:53 | מאת: שלום

חשוב לא לבלבל מושגים כי זה יגרור אי הבנה וכן חשוב כי יוסבר באופן ברור שנבין לכל אחד מאיתנו יתרונות וחסרונות התעקשותו של הד"ר לדיוק היא תכונה חשובה מבורכת אשר מעטים מקפידים עליה גם לי יש השגות כאלו ואחרות ואפילו רבות מאד אך בכל מקום בו יש שני בני אדם יש מס דעות יש כאלו האומרים כי אצלנו כל אחד יודע הכל ומתקן כל אחד

22/11/2000 | 21:42 | מאת: יעלה

בשפה פשוטה (דיבור פשוט) בספה פשוטה - ענין של טעם בריהוט.

22/11/2000 | 23:31 | מאת: ד"ר דרור גרין

צופה יקרה, לא היתה לי כל כוונה להתעמת עם ד"ר פלד. עם זאת, אני אכן מבין אחרת את האתיקה המקצועית ואת תפקידו של הפורום, ואני מסכים עם רוב טענותיך. אכן, מאחר והפורום אינו מיועד לאנשי מקצוע, כדאי להימנע ככל האפשר ממינוחים מקצועיים, ולהיזהר במתן עצות העשויות לעמוד בסתירה להנחיות רופאים ומטפלים. דרור

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית