דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/11/2000 | 23:20 | מאת: ורד שיר

ניפרדתי מהחבר שלי ואני כלכך מדוכאת אני בוכה כל היום ,אין לי תאבון לאכול אין לי חשק לשום דבר ואני מטיבעי בחורה מאוד שמחה

22/11/2000 | 10:16 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ורד שלום זה כל כך טבעי להיות עצובה אחרי פרידה. אם מדובר בפרידה שארעה רק לאחרונה תגובתך בהחלט תואמת. סביר להניח שאחרי זמן של התאבלות על מה שהיה ונגמר תתחילי לצאת מהמצב ותחזרי להיות בחורה שמחה כפי שהיית. אם את יכולה, קבלי את זה באהבה כי זה פועל יוצא של הרגשות שהיו לך בקשר עצמו. לא ניתן ולא טבעי לצאת מקשר ולהרגיש נפלא, אלא אם הקשר היה רע ומעיק. גם אז, אגב, יכולות להיות תחושות קשות בשל הבדידות והמצב החדש. נסי לדבר עם חברים ומשפחה ולא להיות לבד עם הדברים. במידה ואת חשה בכל זאת שהמצב בלתי נסבל ואת זקוקה לעזרה מקצועית זה אפשרי. בתחום הפסיכולוגי תוכלי להיעזר בשיחות. בתחום הרפואי אולי כדור הרגעה כלשהו שיעזור לישון יותר טוב ולהעביר את הימים הראשונים בקלות רבה יותר. תוכלי לפנות לרופא המשפחה שיתן לך מרשם או לקנות משהו מחומרים טבעיים בבתי המרקחת ללא מרשם רופא. בברכה ד"ר אורן קפלן

24/11/2000 | 12:47 | מאת: ד"ר אבי פלד

כדאי להבדק על ידי איש מיקצוע רופא פסיכיאטר - כדי לשלול התפתחות דכאון

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית