התמכרות וגמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/12/2001 | 00:29 | מאת: אביבה

התמכרות וגמילה מתמכרת לנדידת המחשבות מתמכרת לאשליה שאי פעם יהיה יותר ממה שהיום מתמכרת לרגשות הגועשים מתמכרת לגעגועים הגואים מתמכרת למבטים אוהדים מתמכרת לחיוך מאיר מתמכרת לחילופי מילים מתמכרת לזיכרונות נגמלת מהערכה עצמית נמוכה נגמלת מהעדר האמונה נגמלת מהייאוש והטרדנות נגמלת מהפחד המשתלט נגמלת מהמחשבות המתרוצצות נגמלת מהשקט המבודד נגמלת מדאגה טרם עת נגמלת מהאימה המשתקת נגמלת מהחרדה התוקפת ללא אתראה. מעברי הגמילה וההתמכרות הם כמו זריחה מול השקיעה התעוררות מול תרדמה לבלוב מול שלכת בקיעה מול ההתחפרות הסתערות מול נסיגה פתיחות מול התכנסות תחושה מול כהות אומץ מול חולשה חיות מול חידלון הזדקקות מול דחייה. מעברי הגמילה וההתמכרות הם מרחבי הקיום שלי תווים למנגינה המתלווה לסערה גדולה המתחוללת בי ומנהלת את חיי.

25/12/2001 | 00:38 | מאת: HERA

אביבה, בכל פעם טוב לי מחדש, כשאני קוראת פה על אנשים שמצליחים לצעוד קדימה... אני מאחלת לך שההתמכרויות שלך תמיד תהיינה כל-כך מלטפות, ושתשאירי מאחורייך את כל הקוצים.

25/12/2001 | 06:55 | מאת: נטע

אביבה, כמה אומץ וכוח נדרשים בדרכך הארוכה מהתמכרות לגמילה, את נהדרת, מאחלת לך שמחה ושלוה נפשית, באהבה, נטע

25/12/2001 | 07:22 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, לשצחתך, השתמשת בביטויים של "התמכרות וגמילה" במובן הפרטי שלך, ולא במובן הרגיל, המאד קשה לטיפול. התלבטויות וסערות נפש, ענייני מימוש עצמי וכמיהה למיצוב אישי וחברתי שרצוי לך - יכולים להעזר ע"י הוועצות, לא דווקא ארוכה במיוחד, עם איש/ת מקצוע. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית