סיפור קטן על אשליית הטוב והרע בחיים.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/12/2001 | 22:35 | מאת: ליהי

סיפור זן ידוע על איש שידע לנטרל את אשליית הטוב והרע מחייו: "...איש אחד חי בכפר בדלות גדולה. אך ברשותו היה סוס. זה היה כל רכושו. יום אחד ברח הסוס עם סוסה. באו אנשי הכפר לנחמו. אמר להם האיש" "אולי זה רע ואולי זה טוב". למחרת חזר הסוס עם סוסה. באו אנשי הכפר לברכו. אמר להם: "אולי זה טוב ואולי זה רע". למחרת רכב בנו של האיש על הסוסה, נפל ושבר את רגלו. באו אנשי הכפר לנחמו. אמר להם"אולי זה רע ואולי זה טוב". למחרת באו אנשי צבא לגייס את הצעירים למלחמה. לא לקחו את הבן בשל רגלו השבורה. אולי זה טוב ואולי זה רע.".... אנו יכולים להמשיך לצבור רכוש (קרי חברים, מעמד כלכלי, ידע, הצלחות וכו'..) אך עלינו לסגל לעצמנו הבנה שפרידה מאחד הדברים שלעיל היא מצב מעבר לשלב אחר בחיים ולא אסון. תירגול יומיומי של "אין דבר", של "כל דבר טוב צריך להסתיים כדי שמשהו טוב אחר יבוא במקומו" מתחיל בשלבים הראשונים בהעמדת פנים (כלפי עצמך), אבל לאט לאט האשליה שהכל בסדר משתלטת על החיים ודוחקת את האשליה שהכל לא בסדר. שיהיה לכולם לילה נפלא! :-)

22/12/2001 | 00:04 | מאת: איתן

ליהי יקירתי:))) יפה סיפור מעניין:)) יש בו הרבה אמת וכדאי שילמדו ממנו:)) למרות שאם כל כך הרבה "זה טוב זה רע":))) לא הבנתי, זה טוב או רע????:)))) אם כן אז תגידי חיובי:))) @----)--- יום טוב ושבוע טוב:))) איתן

22/12/2001 | 01:00 | מאת: HERA

ליהוש, סיפור נפלא! באמת אין לזה סוף, לדברים שיכולים לקרות לנו - לטוב ולרע...

22/12/2001 | 07:30 | מאת: anat

lihi thanks for a great story................... have a liovely day.........:)

24/12/2001 | 16:34 | מאת: נעה חן

ליהי מתוקה שכמוך, אני מצטרפת אלייך: תמיד שחושבים שהכל רע ומתיאשים, הרבה פעמים זו רק אשלייה פסימית ואם כבר באשליות עסקינן אז "יותר עדיף" :-))) לבחור באשלייה חיובית שהכל בסדר ומה שלא בסדר אז גם לא כל-כך נורא ולזכור שצמיד אחוז קטן ומסוים לא בסדר וזה בסדר. ולשמור על פרופורציות, כן ירבו סיפורים כנ"ל, תודה לך, הענ חן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית