השפעת החברה עלנו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/11/2000 | 09:47 | מאת: אייל

שלום ובוקר טוב לכל הצוות ! ברצוני לשאול שאלה לגבי אישתי קצת רקע מקדים :אנחנו נשואים שנתיים ומאוד טוב לנו ביחד(אנחנו בגיל 24-25),יצאנו לפני החתונה כ 5 שנים. אישתי באה ממשפחה מאוד חמה ואוהבת (עדות המזרח).משפחה בת 6 נפשות (כולל ההורים) ואישתי הבכורה, ועכשיו לבעיה .... אישתי חיה את חייה בצורה קיצונית(אובססיבית) לפי יחס החברה כלפיה ולדוגמאות: 1.אם החברות שלה לא מתקשרות בשישי שבת היא תהיה בדיכאון כל הסופשבוע ולא משנה מה אנחנו בתור זוג נעשה 2.אישתי התחילה ללמוד השנה מולטימדיה ,בכל מקרה כל יום היא מודדת את הצלחת היום ואת אושרה ע"פ החבר'ה אם היו "צחוקים" או לא דבר הגורם לה לשקול לפרוש מהלימודים כי אין צחוקים....או לעבור מגמה כי שם יש... 3.אישתי רבה עם חברה שלה(הטובה ביותר) ולפני שנתיים נותק הקשר בניהם לחלוטין ועד היום היא חושבת עליה ומה היה קורה אילו....(החברות בניהן היתה ניצול מתמשך של אישתי.....) 4.כל מדד האושר שלה נקבע ע"פ החבר'ה היו "צחוקים" או לא וכ"ד.... 5.ביום הראשון ללימודים היא די בלחץ למצוא את ה"ממאפיה" שלה ואם היא לא מתחברת בשניות היא בלחץ. 6.היא יושבת בהפסקה עם בנות ומדווחת לי שקשה לה איתן כי שוב...אין צחוקים ..?!? 7.כל דבר שהיא עושה(מציירת ,בונה,מתלבשת,מראה חיצוני וכו היא מודדת לפי החברה ולא משנה כמה מחמאות היא תקבל ממני "אני לא אובייקטיבי אני אוהב אותה") עד כאן קטע הדוגמאות ברצוני להוסיף שלפעמים נראה שהחברה זה הדבר הכי חשוב לה בחיים לפני סיום עוד קצת אנפורמציה..... אישתי בעיקרון בנאדם חייכן שמתחבב על כ ל אחד אני לעומתה כמעט ולא מתייחס לחברה טוב לי בעייני עצמי ....אז טוב לי ! בילדתה בבית הוריה תמיד היתה לה הרגשה שהאמא מעדיפה ואוהבת יותר את אחיה (קטן ממנה בשנה+)דבר הגרם לה רגשי "נחיתות" "איתו היא כך ואיתי לא...." אולי משם מגיע הקטע להיות אהובה ובמרכז העניינים כל הזמן ? אולי בגלל שהיא הרגישה "בחוץ "היא מנסה להיות "בפנים" היום ? חשוב לי לציין שאני מרעיף עליה אהבה ללא גבולות....מנסה "לחפות" על "בחוץ" ולתת לה את כל האהבה שבעולם עד כאן שאלתי אני מבקש ממכם תשובה מפורטת ככל שניתן נ.ב חשבנו אולי כדי שהיא תדבר עם פסיכולוג ? כמה עולה ? תודה מראש בעל מודאג

21/11/2000 | 12:46 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אייל שלום השאלה הראשונה שצריך לברר היא האם מה שאתה מספר מפריע לאישתך, או שזה דבר שמפריע לך בה. במקרה הראשון הבירור צריך להיות שלה. במקרה השני שלך או של שניכם כזוג. קצת קשה לתת תשובה מפורטת למרות שצרפת מספר דוגמאות והסברים. התגובות של אשתך יכולות לנבוע מגורמים שונים והייתי נזהר מלייעץ משהו חד משמעי באופן וירטואלי. הרעיון לפנות לפסיכולוג נשמע בהחלט הגיוני. המחיר תלוי בנתיב בו תבחרו. יש שירות ציבורי בו ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי בחינם או בהשתתפות קופת חולים. התקשרו לסניף קופת החולים שלכם ותתבררו מה הם ממליצים. בטיפול פרטי יש מגוון עלויות וצריך לברר עם הגורם אליו אתם פונים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית