שאלה לפסיכיאטר או לפסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/12/2001 | 10:52 | מאת: נעמי

שמי נעמי, זו לא הפעם הראשונה שלי בפורום וחזרתי לכאן משום שאני סומכת על תשובותיכם ובמילים אחרות הן מרגיעות אותי. לפני כחודש התחלתי לחוש גירודים פנימיים בתוך הגוף (לא היתה כל פריחה חיצונית). הגירודים החלו בעיקר באיזור הבטן העליונה (אולי באיזור הקיבה), והגיעו אף לאיזור פי הטבעת. לפני כשבוע התחלתי להרגיש את אותה התחושה של גירוד פנימי במפרקי המרפק והברכיים. האם תופעה זו יכולה לנבוע מלחץ נפשי מוגבר בו אני נמצאת, או שזה קשור במערכת אחרת בגוף. אודה לכם על תשובתכם היות והדבר לכשעצמו מלחיץ אותי. בתודה נעמי.

18/12/2001 | 16:02 | מאת: דר' עמי אבני

נעמי שלום 1. אנא פני לרופא משפחה ו/או רופא עור לברור יתכן שמדובר בהפרעה פסיכוסומטית - האם את ערה ללחץ בו את שרויה ? במקרה זה יתכן ותעזרי בהתערבות שיחתית או תרופתית בהצלחה עמי

18/12/2001 | 18:15 | מאת: נעמי

ד"ר עמי שלום רב, קודם כל המון תודה על התשובה המהירה. אני אכן עירה ללחץ בו אני נמצאת, האם שמעת בעבר על תופעה זו של גירודים תת עוריים כתוצאה מלחץ נפשי? והאם היית ממליץ לי לפנות לטיפול פסיכולוגי? אודה לך אם תענה לי בשנית, נעמי.

18/12/2001 | 23:06 | מאת: לימור

נעמי,זה לחץ בטוח,לדעתי ואני לא רופאה,עם חס וחלילה זאת הייתה מחלה כל שהוא,כבר היו סימנים אחרים. הגירודים החלו לך במקום מסויים בגוף והיות שנבהלת הם החלו להתפשט,הכל בתך הנפש. תתחילי לקרוא ספרים לגבי ריפוי עצמי או מצבי לחץ,גרב נובע מלחץ.

18/12/2001 | 23:37 | מאת: עזרי

מאחר הבעיה פסיכוסומאטית אין לך מה לגעת בתרופות.

19/12/2001 | 00:27 | מאת: HERA

נעמי, אני רואה שכתבו לך כמה תשובות, וכל אחת שונה מהשניה. ייתכן באמת ומדובר בלחץ, אבל כדאי לשלול דברים אחרים. אם זה לחץ - תפני לפסיכולוג. אם הוא יחשוב, שיש צורך בטיפול תרופתי, הוא יפנה אותך לפסיכיאטר. נתקדם רגע צעד קדימה - והיה והוחלט שאת צריכה טיפול תרופתי, אל תיפסלי על הסף! תבקשי מהפסיכיאטר כמה שיותר פרטים. תחפשי באינטרנט מידע על אותה תרופה ספציפית. תעשי שיקול מעמיק של בעד או נגד (יתרונות מול תופעות לוואי), ורק אז תחליטי מה בדעתך לעשות. כי האנטי שעזרי כותב עליו מבוסס על ניסיון אישי שלו... אתם שני בני-אדם שונים.

23/12/2001 | 15:24 | מאת: נעמי

הרה יקרה, עברו מספר ימים מאז ענית לתגובתי (לגבי גרד בתוך הגוף). אני לא בטוחה אם זוכרת אבל התכתבנו מעט לפני מספר שבועות והיה ממש כייף לראות תגובה נוספת שלך. את באמת עונה מתוך גישה של אדם מעמיק ושאינו פוסל את תגובותיו שלך אדם אחר על אף שהרגיש בעצמו דברים דומים, או על אף שפסל בעצמו טיפול תרופתי זה או אחר. המון תודה על כך שאת מעודדת ותומכת ומקווה שנשמור על קשר מדי פעם. דרך אגב, מה שלומך את? מקווה שהכל (או לפחות הרוב) אצלך בסדר. תודה מעומק הלב, נעמי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית