לכל הטוענים כנגד..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/12/2001 | 00:13 | מאת: ניר

הממסד הפסיכיאטרי המשלב בין היתר גם טיפול תרופתי, אל לנו לשכוח כי במצבי משבר נפשיים אין לנו לאן לפנות חוץ מלפסיכיאטר, שכן רופא עיינים בטח שלא יוכל לעזור בעיקר במצב של היכרות ראשונית עם התקף חרדה עז. גם אני המשתייך לאותם אלו שמכורים לבנזודיאזיפנים, לא שוכח איך במצבים קשים במיוחד הייתי מוכן לקבל פטיש חמש קילו בראש, ולו בשביל להיות רגוע למס דקות. ניסיוני עם אנטי דכאוניים לא צלח לטווח הארוך, אך אני עדיין מאמין בכינותם של הרופאים בעיקר בגלל שהם עצמם מודים כי עדיין לא הצליחו לפענח את מח האדם ,וכי במידה מסויימת קיים איזה שהוא ירי באפילה. ובכל זאת עם הידע המצוי בידיהם ישנם אנשים המגיבים טוב, ואפילו מצויין לטיפול תרופתי. אצל האחד פרוזאק הוא אסון ואצל האחר הוא כדור פלאים. אז כדאי לשמור על פרופורציות.

18/12/2001 | 08:41 | מאת: נטע

מסכימה איתך, וכל המוסיף - גורע...

18/12/2001 | 23:41 | מאת: עזרי

אני לא הייתי נותן להם קרדיט. אם מוסך היה הורס 9 מכוניות מתוך 10 שנכנסות אליו הייתי מגדיר שהוא מוסך גרוע. כמו כן הפסיכיאטריה. רב האנשים יוצאים במצב יותר גרוע ממה שנכנסו ואם לא אז בשביל לפתור בעיה מסוימת הם נהיים מכורים לתרופות ותלויים לעולם במערכת הפסיכיאטרית. מלבד זאת המוח הוא איבר פיסי ומשמש כמרכזיה עבור השכל כך שלא סביר שבו תמצא התשובה. זה כמו שהיית נכנס למפעל באמצע היום ורואה את כל המכונות פועלות. לא היית ממשיך לחקור לנצח את המפעל במטרה להבינו. היית מחפש את המפעיל שלו. במקרה של המוח - המפעיל הוא האדם כלומר אתה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית