דכאון וסרוקסט - שאלה לד"ר פלד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/11/2000 | 16:29 | מאת: סיגלית

דודי בן 50 - לאחר שני אישפוזים עקב דכאון וחרדות שגרמו לו לחוסר תפקוד (האשפוז הראשון לפני 20 שנה). במשך 5 השנים האחרונות היה מטופל בסרוקסט 20 מ"ג אשר הטיבה איתו מאוד והוא תפקדב -100% והיה מאושר. לפני מספר חודשים הוא הפסיק על דעת עצמו לקחת את הסרוקסט (באופן הדרגתי) ולפני כחודש וחצי החלה הדרדרות במצבו. על מסך בדיקה ואבחנה של פסיכאטר הוא החל לקחת במשך שלושה שבועות 20 מ"ג סרוקסט ומשום שלא היה שיפור העלה הפיסכיאטר את המינון ל - 40 מ"ג, במשך 10 ימים הוא לקוח 40 מ"ג והמצב רק הולך ומתדרדר. לפני שהוא בוחר באופצית האשפוז, האם יתכן שהסרוקסט הששפיע בעבר באופן מצויין ועתה אין הוא משפיע? והאם הוא כבר לקוח מספיק זמן כדי שתהיה השפעה?

22/11/2000 | 08:59 | מאת: סיגלית

סיגלית כתב/ה: > > דודי בן 50 - לאחר שני אישפוזים עקב דכאון וחרדות שגרמו לו לחוסר > תפקוד (האשפוז הראשון לפני 20 שנה). > במשך 5 השנים האחרונות היה מטופל בסרוקסט 20 מ"ג אשר הטיבה איתו > מאוד והוא תפקדב -100% והיה מאושר. לפני מספר חודשים הוא הפסיק על > דעת עצמו לקחת את הסרוקסט (באופן הדרגתי) ולפני כחודש וחצי החלה > הדרדרות במצבו. על מסך בדיקה ואבחנה של פסיכאטר הוא החל לקחת במשך > שלושה שבועות 20 מ"ג סרוקסט ומשום שלא היה שיפור העלה הפיסכיאטר > את המינון ל - 40 מ"ג, במשך 10 ימים הוא לקוח 40 מ"ג והמצב רק > הולך ומתדרדר. > > לפני שהוא בוחר באופצית האשפוז, האם יתכן שהסרוקסט הששפיע בעבר > באופן מצויין ועתה אין הוא משפיע? והאם הוא כבר לקוח מספיק זמן > כדי שתהיה השפעה?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית