שאלות על הטיפול(טייק שני)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/12/2001 | 01:49 | מאת: זיגמונד

ש י ח ו ת א צ ל פ ס י כ ו ל ו ג ק ל י נ י : 1)מה הרעיון הכללי /הפילוסופי/התיאורטי מאחורי הטיפול הפסיכולוגי? 2)האם מטפל אמור לשתף את המטופל באבחנות שייש לו על המטופל? 3)מה זה טיפול התנהגותי-קוגנטיבי? 4)כיצד פסיכולוג כאדם לא מושפע מהעבודה שלו..? 5)כמה זמן טיפול פסיכולוגי אמור להמשך?(פסיכותרפיסט שהייתי מטופל שלו סיפר לי שהוא הייה בטיפול במשך 8 שנים!!) מקווה שהפעם לא אשאר ללא מענה..ותודה מראש.. זיגמונד

17/12/2001 | 04:09 | מאת: דר' עמי אבני

זיגמונד שלום כל שאלה תותח 1. הרעיונות מאחור הם רבים שונים ולא בטוח עד כמה הם קשורים למה שעובד באמת 2. בעקרון למה לא עם זאת לטעמי המשאלה לדעת את האבחנה אומרת משהו עליך ואת הנקודה הזו שווה לברר 3. טפול נגזר משלוב של (אפרופו שאלה 1) השקפה התנהגותית - ניתן לאלף את עצמנו להתנהגות מסויימת בהדרגה בדרך כלל השקפה קוגנטיבית התנהגותנו נובעת מכשלי חשיבה תקונם ישפר את הרגשתונ/ התנהגותינו 4. מושפע 5. אין תשובה ברורה , נגזר ממטרות הטפול, המצוקה, ההנאה .... בקצור כל מקרה לגופו בברכה עמי

18/12/2001 | 00:37 | מאת: HERA

שלום, לגבי סעיף 2 בתשובה שלך - האם אתה מוכן לפרט מעט: מה אומרת המשאלה בנושא האבחנה על המטופל? תודה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית