תקיפה מינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/12/2001 | 17:26 | מאת: מפוחדת

עברתי לפני 3 שנים תקיפה מינית על ידי מישהו מוכר מאז אני נתקלת בקושי להתקרב לגבר אם מישהו מתקרב אלי אני נלחצת שהמצב יחזור על עצמו אני אוהבת אנשים והם אוהבים אותי אבל הגברים בחיי מסרבים לקבל את המצב חלקם אומר: צאי מזה, וחלקם אוהב ורוצה לעזור אבל אין איך אני רוצה לאהוב כמו כולם אבל לא יכולה מה לעשות?

16/12/2001 | 17:42 | מאת: טלי וינברגר

למפוחדת שלום רב, החויה שעברת הינה חויה קשה, נוראית, וזה עוד לפני שאני שמעתי את פרטי המקרה הספציפי. תקיפה מינית בכל רמה שהיא היא חויה מזויעה שמשאירה את רישומיה אצל הנתקפת, במשך זמן ממושך אחרי התקיפה ולעיתים לכל החיים. אני מבינה את הצורך להמשיך הלאה בחיים, וזה דבר מצוין, אולם...אי אפשר להתעלם ממה שקרה. צריך לעבד את החויה הקשה הזו, לדעת להתמודד איתה ועם החיים שאחריה. לכן הייתי ממליצה לך ללכת לטיפול, ייתכן שגם טיפול קבוצתי עשוי להיות יעיל. הכי טוב היה אם תתקשרי לקו של מרכז הסיוע לנפגעי תקיפה מינית בטלפון מקוצר במס' 1202. סביר להניח שיהיו להם תשובות ספציפיות יותר. זו עשויה להיות נקודת התחלה טובה. חיזקי ואמצי, ושיהיה לך בהצלחה, טלי פרידמן

17/12/2001 | 03:48 | מאת: דר' עמי אבני

מפוחדת שלום מה שאת מתארת מתאים לתגובה שכיחה לטראומה של תקיפה לטעמי יש מקום לשקול עזרה נפשית אנא פני ליועץ של מרכז לנפגעות אונס או למטפל / ת בעלי רקע בתחום והוועצי בהם בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית