הערה ל HERA

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/12/2001 | 12:53 | מאת: אנה מריה אורוסקו

1. לשאלתו של שי בקשר להשפעת הירידה במשקל על הנפש אמרת לו שהוא לא צריך פסיכיאטר . הערתי : את לא מאבחנת ולא רשאית לאבחן לכן זה חוסר אחריות מצידך לקבוע על סמך טקסט באינטרנט את סוג הטיפול שאדם צריך. במקרה הנדון המלצתך היתה טיפול פסיכולוגי . לידיעתך טיפול פסיכולוגי עולה הון תועפות ולא חסרים פסיכולוגים שרלטנים שמתיימרים לטפל בבעיות שאין להם כלים לטפל בהם ובתוצאה הסופית המטופל נשאר עם הבעיה ובלי כסף. הדרך הנכונה היא ליפנות לפסיכיאטר של קופת חולים שיכול לאבחן במיקצועיות ולהפנות את המטופל לכיוון הנכון כאשר עלות הפניה היא זעומה תודה

16/12/2001 | 15:21 | מאת: HERA

שלום לך, קיבלתי את הערותייך. אבל - יש גם פסיכולוגים בקופוח חולים (בחלק מהקופות יש השתתפות עצמית ובחלק הטיפול כולו חינם). אני לא יודעת מה מצבו הכלכלי של שי, ולכן התייחסתי לטיפול פסיכולוגי ככלל, ולא פירטתי את עניין קופות החולים. דבר נוסף, אני עדיין חושבת ששי לא צריך טיפול תרופתי, אלא ייעוץ פסיכולוגי (אלא אם בייעוץ יעלו דברים נוספים, והמטפל ימליץ על פסיכיאטר). ואל תשכחי - לא התיימרתי להיות פסיכיאטרית, ולא הצגתי את עצמי ככזו!!! ככה שבכל מקרה שי יכול לקבל או לא לקבל את מה שכתבתי לו, כעצה "לא מקצועית" אלא מניסיון חיים בלבד - והרי זה חלק ממהות הפורום, לא? לצערי נפגשתי גם עם דוגמא שרלטנית כפי שציינת, ככה שאני מודעת לנושא. אגב, גם בקופות חולים יש אנשי מקצוע שלא ממש מבינים במקצוע... ההבדל היחיד הוא עלות הטיפול. HERA.

16/12/2001 | 15:40 | מאת: יונת

הרה יש לך כמה מילים בעמוד 515 . ולנושא הזה קשקראתי את תגובתך אני רוצה להגיד לך בידיוק כמו שהגבת כך אני גם חשבתי .

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית