עיפות מתמשכת שלא נפסקת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/12/2001 | 22:15 | מאת: מיכל אנשי מקצוע

אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי, זה מס' חודשים הייתי בתחתית עליתי מעלה התחלתי לעבוד ומאז אני כל הזמן עייפה ובחרדה יש שחורים מתחת לעיניים שלא עוזבים אותי חולשה וחוסר תאבון ירדתי 2-3 ק"ג משהו שדווקא לא מפריע אבל עייפות גומרת אותי אני מגיעה הבייתה מותשת והולכת לעבודה מותשת מתי כל זה יגמר עיפתי מהעיפות. רק אל תגידו לי תשתפי את הפסיכולגית שלך תנסו בבקשה לענות איך בכל זאת אפשר לשבור את מעגל העייפות איך אפשר להגיע למצב של נינחות של רוגע של שלווה תודה מראש. שאלה נוספת מה אתם אומרים על הפורום של לנדמרק האם הוא יכול לשמש כתחליף זול לטיפול פסכולוגי שלא ברור אף פעם מתי יגיע לסופו.

15/12/2001 | 23:22 | מאת: adi.

מיכל, האם עשית בדיקות איזשהן? עדי

15/12/2001 | 23:32 | מאת: אילן

אני לא רופא אבל התסמינים שלךמזכירים מתסמונת תשישיות כרונית. גם אני הייתי שם. אגב התסמונת מלווה לעתים בחרדה ןשינוים במצבי רוח לכי להבדק על ידי פנימאי -ראומטולוג,בדקי מהרופא המטפל שתפנה אותך לביצוע בדיקת אלקרוליטים ורמת ויטמין בי 12 . אני לוקח משקה נוני-מוכרים בחנויות טבע וכן ומינראלים וויטמין בי 12 . רצוי להתעמל אבל מצד שני תהמנע ממאמץ יתר כולל מאמץ יתר בעבודה. אגב את פרפקציוניסטית ?? האם את סובלת מקשיי ריכוז,בעיות זכרון לטווח קצר, סחרחורת, נדודי שינה, כאבי פרקים ושרירים,בעיות מעיים ? אם כן, שתפי את הרופא בסמפטומים אלה.יעזור לו להגיע לדיאזנוזה הנכונה. במידה ואת סובלת מפיברומיאלגיה -תשישות כרונית דעי לך מדובר בהפרעה אורגנית ביסודה מלווה בסמפטומים נפשיים ולא ההיפך. דעתי רצוי להמנע מלקחת אלאטרולת סוג של כדור נוגב דכאון הניתן במקרים אלה. זוהי דעתי האישית הלא מקצועית והסוביקטיבית. מקווה שעזרתי במשהו אבל פני לאיש מקצוע שהערכה ואבחנה מקצועית. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לשתף אותך בנסיוני האישי.

16/12/2001 | 02:41 | מאת: טלי וינברגר

מיכל שלום רב, ייתכן והעייפות שלך כלל לא קשורה לטיפול הפסיכולוגי. אני הייתי ממליצה ראשית ללכת לבדיקות רפואיות, ואם הכל יצא תקין, אז ניתן לחשוב הלאה, לגבי הכיוון של תגובה נפשית לתהליכים שמתרחשים בחייך. אבל קודם כל - ללכת לרופא ולעשות בדיקות... בברכה, טלי פרידמן

18/12/2001 | 16:30 | מאת: דר' עמי אבני

מיכל שלום 1. הוועצי ברופא לגבי אפשרות שמדובר בבעיה גופנית 2. במידה ולא - הייתי שוקל להוסיף טפול תרופתי בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית