רובי שפירא זל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/12/2001 | 23:01 | מאת: "אור

הלם: רובי שפירא שם קץ לחייו בניגריה נשיא הפועל חיפה בן ה-52, שסבל לאחרונה מקשיים כספיים, התאבד והשאיר אחריו אשה ושלושה ילדים. לא נקבע עדיין מועד ההלוויה, המשחק מול ראשל"צ נדחה. הלם כבד מאוד נפל על קבוצת הכדורגל של הפועל חיפה, על הספורט בארץ בכלל והספורט החיפאי בפרט: רובי שפירא, נשיא הקבוצה, שם היום (שישי) קץ לחייו בניגריה, שם נוהלו רוב עסקיו. שפירא בן ה-52 הותיר אחריו אשה, ששוהה בימים אלה בארה"ב שם קיבלה את הידיעה, בן - ליעם בן ה-25 השוהה באנגליה - ושתי בנות - מורן ושלי. מועד הלוויתו של שפירא עדיין לא נקבע מכיוון שצריך להטיס את גופתו מניגריה, ואשתו ובנו צריכים להגיע לישראל. בעקבות הטרגדיה הנוראה, דחתה מיד ההתאחדות לכדורגל את משחקה של הפועל חיפה בשבת מול עירוני ראשל"צ. בשנתיים האחרונות קיצץ שפירא ז"ל מתקציב הקבוצה, ואף רמז לא אחת שהוא מעוניין לעזוב אותה. שפירא, אוהד הקבוצה מגיל צעיר מאוד, הודיע בשבועות האחרונים כי זו שנתו האחרונה בכדורגל וגם התבטא על כך שהוא פגוע מאוד מיחס האוהדים כלפיו, זאת אחרי שהביא אליפות היסטורית לקבוצה לפני שלוש שנים. לשפירא היה חוזה עם ההסתדרות, שהיה אמור להסתיים ב-2003, אולם הוא ביקש לעזוב את הקבוצה עוד לפני. השמועות מספרות ששפירא נקלע לקשיים כספיים גדולים, ואתמול (חמישי), בפעם הראשונה מאז הגיע להפועל חיפה בשנת 1993, חזרו ההמחאות שחילק לשחקני המועדון ועובדיו. דיבר עם קאופמן שעה קלה לפני המוות שפירא לא הגיע הרבה לישראל, אלא ביקר רק אחת לכמה חודשים במשחקי הקבוצה בגלל עסקיו בניגריה. הערב קיבל מנכ"ל הפועל חיפה, אבי קאופמן, את הבשורה המרה מניגריה על כך ששפירא שם קץ לחייו ועידכן את כל אנשי המועדון. קאופמן היה בין האחרונים, אם לא האחרון, שדיבר עם שפירא ממש שעה קלה לפני שהתאבד. שפירא התנצל בפני המנכ"ל אם פגע בו בתקופה האחרונה וכך בעצם הסתיימה השיחה. שפירא עשה את הונו הגדול בעסקי הדייג בניגריה והתפרסם בישראל בעיקר לאחר שרכש באמצע שנות ה-90 את קבוצת הפועל חיפה, שהיתה עד אז קבוצה בינונית. בשנת 98' הצעיד הכסף הגדול שהזרים שפירא את הקבוצה לאליפות היסטורית. בדרך למטרה זו הוציא שפירא מיליונים על-מנת להביא לקבוצה את ג'ובאני רוסו, רן בן-שמעון, המאמן אלי גוטמן וכוכבים נוספים, ושנים קודם לכן גם את ראובן עטר, טל בנין, אברהם גרנט ודרור קשטן. "אף פרי לא צמח לי מהכדורגל הישראלי" ביום שישי בבוקר, בטרם אירעה הטרגדיה, פורסם במגזין 'אקשן' במעריב ראיון נרחב עם שפירא, בו אמר בין היתר: "אני לא רוצה להשקיע מהכסף הפרטי שלי. זו זכותי...אלה שכותבים או מבקרים בחיים לא ישבו בכסא שלי. קל לפגוע, ואז אתה אומר לעצמך 'קיבנמט. אתה שם את הכסף וגם משמיצים ומפרקים אותך'". כשנשאל שפירא מה יהיה, הוא ענה: "כפי שזה נראה - זו דרך ללא מוצא, אבל אם לא יהיה מה לעשות ניקח פטיש אוויר ונפרוץ דרך". ש: לפחות תזכור את הכיף שהיה? שפירא ז"ל: "כל הכיף שהיה לי עלה הון תועפות. לא הייתי צריך לזכות באליפות, הייתי יכול לקנות אותה, ואם שמים הכל על כפות המאזניים - אני לא יודע, לא בטוח שזה משתלם. השקעתי, עבדתי, רציתי ואף פרי לא צמח לי מהכדורגל הישראלי". תאריך 14/12/2001 (משה פרימו ותומר לוי)

15/12/2001 | 12:42 | מאת: ליהי

מסתבר שלא תמיד הטוב מנצח. " כלבי הים של העיר הגדולה מזיזים את אפם בתנועה עצלה מביטים בדגים הקטנים בחמלה כאילו רק הקטנים נידונים לזלילה. אך באופק ספינת שודדים מוכנה לשללה ודגלה עצמות מצטלבות וגולגולת גדולה בבטנה הכבדה יש תקופה לא קלה לכלבי הים של העיר הגדולה. כמה זמן ייקח עד שתביני לא רק דם מושך את הכרישים אין יותר מידי דולפינים יש רק ים של ימים קשים." מאיר גולדברג.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית