שאלה לאנשי הצוות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/12/2001 | 19:13 | מאת: רקפת

אני חולת סכרת שרק עכשיו התגלתה המחלה. מאוד קשה לי עם סדר היום החדש שהמחלה מכתיבה ועם הזריקות היומיות. יש אולי אנשי מקצוע שמתמחים בתחום הנפשי של מחלת הסכרת? אני מרגישה שאני נופלת...רקפת

14/12/2001 | 19:23 | מאת: adi

רקפת, 1. תתייעצי עם מאיר מנהל פורום הסכרת באתר זה. 2. יש לי 2 חברים שעצמם חולים במחלה. האחד רופא והשניה סטונדית לרפואה. בפורום הזה יש אנשים שנסעו לחו"ל (לארצות העולם השלישי(. לאגודת אייל יש גם קבוצות תמיכה. אני חושבת שכדאי לך לנסות אותם (אם זה לא מאיים עלייך). את כרגע גם בהלם מעצם גילוי העניין. זה קשה, זה אין ספק אבל מה שרציתי להראות לך הוא, שלמרות המחלה הם עובדים, חיים ונהנים. כשאת קונה בסופר, תחפשי מוצרים עם סמל האגודה. אז הם בטוחים לשימוש. עדי

14/12/2001 | 19:33 | מאת: adi

הנה הכתובת: http://doctors.msn.co.il/forums/list.php?f=18 עדי

14/12/2001 | 20:05 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רקפת שלום בפסיכולוגיה יש מומחיות רפואית. בכל בתי החולים הגדולים יש אנשי מקצוע שמתמחים בתחום. התמודדות עם פרוץ המחלה איננה פשוטה מבחינה רגשית ובהחלט מומלץ שתפני לקבל ייעוץ. הרעיונות של עדי מצויינים גם הם, כדאי להיעזר בניסיונם של אחרים שעברו את אותו הדבר. בברכה ד"ר אורן קפלן

15/12/2001 | 03:03 | מאת: טלי וינברגר

רקפת שלום רב, בכל מרפאה לסוכרת יש עובדים סוציאלים שכל מטרתם היא לספק תמיכה וייעוץ לגבי ההתמודדות עם המחלה, עם הקשיים היומיומיים, ועם המשמעות של להיות חולה בסוכרת, שהינה מחלה "לכל החיים". אני ממליצה לך בחום לפנות לעובד/ת הסוציאלי/ית המצויים במרפאה בה את מטופלת. במידה ואינך מטופלת במרפאה, אני ממליצה לך לפנות דרך קופ"ח לעובדת הסוציאלית של הקופה, או מאידך לפנות לשירותי בריאות הנפש דרך הקופה, ולקבל טיפול פסיכותרפויטי הולם. בהצלחה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית