שאלה לפסיכאטר ולפסיכוטרפיסט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/11/2000 | 10:49 | מאת: אופיר

נגיד ש "הנס הקטן" היה מגיעה הליכם כמטופל,מה כל אחד מיכם היה עושה לו ? האם (הכונה לפסיכוטרפיסט" היית מפנה אותו לטיפול תרופתי ? אופיר

20/11/2000 | 11:14 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום אופיר, זוהי שאלה מצוינת, ויש לי בה נגיעה אישית. לכל המשתתפים שאינם יודעים במה מדובר, כדאי לספר ש'הנס הקטן' הוא ילד שטופל על-ידי אביו בגישה הפסיכואנליטית, בראשית ימיה של הפסיכואנליזה, ופרויד הדריך את האב, שהיה ידידו, בטיפול. פרויד שמר על רשימותיו של האב ופרסם את תיאור-המקרה. שלא במקרה, אני עורך את התרגום של תיאורי-המקרים של פרויד בעברית. הוצאנו לאור את 'איש הזאבים', ואני מקווה שגם תרגומו של 'הנס הקטן' יסתיים בקרוב. בספר 'פרויד נגד דורה' כתבתי על מקרה אחר של פרויד, שגם הוא ראוי לתשומת לב מיוחדת. אני גם מלמד קורס על תיאורי-המקרים של פרויד, והנושא קרוב ללבי. התשובה שלי לשאלה שלך היא חד משמעית. להנס הקטן היו בעיות לא מעטות (חרדה מפני סוסים), שהשפיעו על התפתחותו, אך הוא לא סבל ממחלת נפש, וכמובן שלא נזקק לטיפול פסיכיאטרי או תרופתי. גם פרויד, שבעצמו היה רופא (אם כי לא פסיכיאטר), לא חשב כלל על טיפול תרופתי במקרה הזה. הרי לשם כך המציא את גישתו המהפכנית, הפסיכואנליזה, שהיא ראשיתן של כל הגישות הפסיכותרפויטיות הקיימות בתקופתנו. היום, גם הפירושים הפסיכואנליטיים להתנהגותו של הנס הקטן עשויים להיראות מצחיקים או מוזרים למדי, ואני משער שפסיכולוג בן ימינו היה מייעץ להורה המודאג באופן שונה לחלוטין. דרור

20/11/2000 | 11:36 | מאת: אופיר

קודם כל,אתה אומר שיכול להיות שהיית מפנה אותו לטיפול תרופתי ? ודבר שני: מי זה "אנחנו"?!, אני מבין שיש לך קשר לוצאה של הספרים, האם אתם מיתכונים להוציא גם את "איש העכברושים" (שמעתי שהיה לו גם מטופל כזה ) האם יש ספרים של אנה פרויד ?? (מילבד "האני ומנגנוני ההגנה") אופיר

20/11/2000 | 11:44 | מאת: אופיר

ד"ר פלד, מה אתה היית עושה ? אני חושב שפעם שאלתי אותך את השאלה הזאת פעם,אני רק לא זוכר את התשובה אופיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית