נוירולוגיה וגנטיקה- תסמונת טורט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/11/2000 | 09:46 | מאת: צימרמן מירב

לבן זוגי יש תסמונת טורט ב"גרסא" קלה של טיקים וללא תופעות לוואי אחרות. לא ידוע לו על אדם אחר במשפחתו שסובל מאותה בעיה. במשפחתי אין כלל בעיה זו. ידוע לי כי טורט היא מחלה תורשתית ואני מוטרדת מהסיכויים שיוולד לנו ילד עם תסמונת הטורט - האם יש אפשרות לדעת על התורשתיות של טורט במקרה שלי ושל בן זוגי? האם טורט יכול לעבור לצאצא שלנו ולהופיע בדרגת חומרה גבוהה יותר? אנה הפנו אותנו למקומות המתאימים.

20/11/2000 | 17:15 | מאת: יעלה

האם אובחן הדבר כתסמונת טורט? או שזו אבחנתך? מי אמר שכל תופעה של טיקים היא תסמונת טורט?

12/04/2001 | 21:24 | מאת: כרמית

אבקש לדעת האם תסמונת הטורט עוברת בתורשה והאם וכיצד ניתן לטפל בה, רצוי תרופות אלטרנטיביות ולא בכדורים. אודה לקבלת תשובה מהירה. תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית