תרופת clopxicol

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/12/2001 | 13:17 | מאת: א. גרץ

12.12.02 לעמי שלום, אמי בת 78 סובלת לאחרונה (מספר שנים) ממחשבות שוא, כלאמר, משליכה על המציאות תחושות שלה . בעיקר על-כך שהסביבה מתנכלת לה כועסים עליה וכו'. התיעצנו עם רופא המתמחה בתחום הרפוה הגריאטרית (אמי לא מוכנה ללכת לבדיקות מעקב) והיא המליצה על תרופה בשם clopxicol . שאלתי: מהן תופעות הלוואי ? האם האישיות תשתנה? איך לשכנע אותה לקחת את התרופה? בתודה מראש על תשובתך, אהובה גרץ

14/12/2001 | 17:44 | מאת: דר' עמי אבני

אהובה שלום מדוע מדוע מדוע לא שאלת את הרופא שהמליץ ? בעקרון התרופה מיועדת למנוע מחשבות שווא ולהרגיע יש מגוון תרופות דומות שבאות בחשבון תופעות לואי העקריות כוללות נמנום, עייפות, בלבול, נוקשות שרירים י ש למצוא תרופה ומנון נסבלות ויחד עם זאת מועילות כמו כן חשוב לבצע ברור גופני והערכת מצבה הנפשי לשכנע - לא תמיד קל אבל תלחץ משפחתי הוא לרוב יעיל אם נעשה בלב שלם אישות לא תשתנה בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית