mcdd

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/12/2001 | 18:49 | מאת: אמא שלו

שלום בני בן התשע וחצי אובחן כ- mcdd ובכל הרשת לא נמצא אתר אחד שמדבר על הקומפלקס הענף הזה שמאגד בו את כל התופעות של הפרעות בהתפתחות. בני סובל מהפרעות קשב וריכוז, קשיי חשיבה, קשיים חברתיים ולקות למידה. הוא מסוגל ללמוד כאשר הלימוד הוא פרטני- אחד לאחד. בכתה בה הוא לומד (רגילה), הוא הולך "לאיבוד" ומוסח בקלות ע"י עולמו הפנימי. יכלת החשיבה שלו פגומה- הוא אינו מצליח לעבד באופן מסודר את המסרים שלו והם נפלטים לפעמים באופן לא כל כך מובן. דימויו העצמי ירוד וכן קשריו החברתיים- יש לציין שהוא ילד מקסים, טוב לב שלרוב ילדים לא נטפלים אליו אך אינם מחפשים את חברתו. הוא לבדו רב הזמן- בעולמו הפרטי או במשחקים שהוא אוהב לשחק- מחשב , וידאו ושאר אלמנטים פאסיביים. אנחנו מנסים לשפר את הפן הפיזיולוגי שאולי לקוי ע"י מתן ויטמינים ותוספים טבעיים כדי לחזק את הצד הזה שאולי גם מכשיל אותו באיזשהו אופן. אך היום נתבקשנו ע"י הפסיכאטר שמלווה אותו , לשקול מתן ריטלין, שממנו אנחנו חוששים מאד(בעיקר לאחר נסיון די עקר לפני שנתיים). הילד מלווה ע"י מורות פרטיות, דרמה טרפיסטית וכל הנוגעים בו מודעים למצבו ועוזרים לו. להוציא תסכולים לעיתים, הוא ילד שמח ואופטימי- אוהב חברה ואוהב את ביה"ס. היכן ניתן למצוא חומר על mcdd? אילו אופציות עומדות בפנינו? אילו עוד טיפולים אפשריים במקרה כזה? ומה הצפי לעתידו- מטוב ועד רע?

11/12/2001 | 23:30 | מאת: שירית

גם אני נתקלתי באבחנה זו לאחרונה ונמסר לי שזו תת קבוצה של PDD. PDD אלו כל ההפרעות הקשורות לאוטיזם. מעצם הגדרה זו נראה לי שזה מקביל לPDD שהרי MCDD זו הפרעה התפתחותית רבה ומורכבת. לפי דעתי שווה לך לחפש את כל מה ששיך לספקטרום האוטיזם ונא לא להיבהל! ספקטרום הפרעות האוטיסטיות הוא רחב מאד מאד ונמצאים בו גם ילדים שבהחלט יכולים להשתלב בחברה. אם הבן שלך לומד בכיתה רגילה כבר מצבו טוב. הייתי שמחה אם הבת שלי היתה במצב של הבן שלך!!!

12/12/2001 | 06:48 | מאת: דר' עמי אבני

שלום הכנסי למנוע חפוש GOOGLE והקלידי Multiple Complex Developmental Disorder תקבלי מגוון אתרים העוסקים בנושא בהצלחה עמי

17/12/2001 | 22:13 | מאת: אני

ד"ר אבני תודה על הניווט לאתרים. תבורכו על האתר הזה !

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית