לאיתן והרה...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/12/2001 | 01:31 | מאת: ליהי

אני פורשת. לא בגלל שאני עייפה אלא בגלל שלא בא לי להסתבך עם מבקרים למינהם שטוענים שאנחנו משתלטים על הפורום. הרה... לא קיבלתי ממך שום מייל (למה..:-(((...???) איתן.. שיהיה לך לילה טוב חביבי (או חביבתי.. מה שבא לך..) הרוש... תרגישי טוב מתוקה שלי.. ו.. אני עדיין מחכה למייל... לילה טוב!

11/12/2001 | 01:34 | מאת: HERA

מממממממהההההההההה? (לא, אני לא כבשה) לא קיבלת מייל? מוזר... אני אשלח אותו שוב. כן. בדיוק כתבתי לאיתן, שתיכף יעשו מאיתנו קציצות בגלל כל המקום שתפסנו... אז תודה. ולילה טוב. נ.ב. ד"ש לפוך ולכלב...

11/12/2001 | 01:36 | מאת: איתן

גם אני מחכה למייל ממך:))) לילה טוב לך:)) ושתחיכי פה היום בערב:)) זה נר שלישי:)) @-----)---- איתן:))

11/12/2001 | 01:37 | מאת: HERA

שניכם מחכים למייל ממני? טוב, אז שלחתי לשניכם.

11/12/2001 | 03:57 | מאת: קארין

היי אני בת 25 ניפרדתי לפני מספר חודשים מחבר שעמדנו להתחתן,יצאנו 4 שנים. פשוט אני בדיכאון מאוד קשה לי ,אבל יוצאת ומכירה גברים חדשים אבל מאוד קשה לי להתאהב ,האם יש עזרה ?פשוט קשה לי מאוד .מה עושים במצב כזה? פשוט לא יכולה לצאת עם אף גבר אחר.(לא רוצה ולא נימשכת). אנא עיזרו לי מאוד קשה לי . בתודה מראש קארין.

11/12/2001 | 10:34 | מאת: ליהי

קארין... אם אני אגיד לך, שגם אני בת 25 ושגם לי היה חבר שלוש שנים (נפרדנו לפני שנתיים פלוס) ושעמדנו להתחתן זה יעזור במשהו..? :-))) מתוקה... אני לא כל כך יודעת מה להגיד כדי לעזור לך להפסיק לכאוב ולכן אולי הפיתרון הוא לתת לכאב ולעצב לגיטימציה... אולי במקום לנסות לברוח לפגישות ודייטים עם בחורים - תנסי להיות עם עצמך לבד. להרשות לעצמך לבכות, להתאבל על הקשר שהיה ואיננו עוד, להבין שזה נגמר. כל התהליך הזה לוקח זמן וכמו שריטה אמרה פעם (וצדקה) "הזמן אינו רופא אבל הוא מביא איתו הקלה.." סבלנות. הרבה סבלנות. הימים הטובים עוד יגיעו אבל לפני כן צריך להתמודד (ולא לברוח).

11/12/2001 | 14:45 | מאת: איתן

קארין היקרה:) מי אמר שאת צריכה לימצוא מישהו עכשיו ומיד????? את נמצאת במצב שממש לא מתאים לקשר רציני. את צריכה קצת זמן. וכפי שנאמר בצורה נדושה ונכונה. "הזמן הוא התרופה הטובה ביותר". 4 שנים זה ממש לא מעט. את מצפה שהכל תוך חודש חודשיים יעלם???? קשר כזה זה קשר מורכב אם הרבה רגש. תחכי קצת על תסתערי על הגברים בבת אחת:))) קודם כל תשקמי את עצמך. תמצאי עבודה ואם את עובדת תעסיקי את עצמך בקורס או משהו כזה. תתני לנפש שלך להרגע מהכאב. ובמשך הזמן אחרי שתתחני מיליון פעם את מה שהיה עד שימאס לך. אז, שימאס לך . ותרגישי שאת מחפשת באמת אהבה אחרת יותר טובה יותר בונה. אז תתחילי מחדש. בחיים יש הרבה פרידות בכל מיני מצבים. ובד"כ זה לא קל זה אפילו כואב. אבל אם כל הכאב והצער. החיים ממשיכים. לשכוח אי אפשר. אבל לפנות מקום למשהו חדש טוב יותר תמיד יש. רק צריך למצוא את המקום הזה שנימצא שם בפנים. קוראים לזה "כח" ופשוט לתת לו הזדמנות. אני מקווה שעכשיו לפחות תדעי מה לעשות ומה לחפש. בכל מיקרה את תמיד יכולה לחזור ולספר מה מטריד אותך @--------)----- איתן

11/12/2001 | 15:13 | מאת: HERA

קארין, את יודעת, זה נראה כאילו את "מכריחה" את עצמך למצוא קשר חלופי - ומהר... עד שלא תתאוששי קצת מהמשבר הזה, לא תמצאי מישהו אחר. כי עכשיו, נראה שכל בחור רק ישמש כפיצוי, כממלא-מקום, של ה-X. אל תלחיצי את עצמך... גם ככה קשה לך. כשתהיי מוכנה לקשר חדש, את כבר תדעי את זה. את שקועה עכשיו בתוך מן "הבטחה שלא התקיימה", זה בהחלט מעוות את כושר השיפוט. מאחלת לך שתרגישי טוב, HERA.

11/12/2001 | 19:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

קארין שלום אם מדובר בחבר שעימו עמדת להתחתן ובקשר משמעותי טבעי שיקח זמן להתאבל על מה שאבד. אמנם עדיין לא התחתנתם אבל זה בכל זאת סוג של גירושין. ניסיון של רבים מורה שתקופה של כשנה היא זמן ממוצע וסביר לעבור את תגובת האבל הזו. לעיתים זה מהיר יותר ולפעמים פחות, אבל שברון לב דורש את הזמן שלו, וזו אולי התרופה. ואח"כ האהבה החדשה שתגיע ואולי תהיה בשלה ונכונה יותר בשבילך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית