מצב פסיכוטי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/11/2000 | 22:40 | מאת: שירי

האם מצב שבו חשים חרדה קיצונית "מפוררת" בנוסף לקושי לחשוב ולעקוב אחר דברי אחרים מרמז על כיוון פסיכוטי? ואם תרופה אנטי-דיכאונית "מתקנת" בהרבה את המצב, האם בכל זאת יתכן שמדובר בפסיכוזה?

20/11/2000 | 06:43 | מאת: ד"ר אבי פלד

שירי כתב/ה: > > האם מצב שבו חשים חרדה קיצונית "מפוררת" בנוסף לקושי לחשוב ולעקוב > אחר דברי אחרים מרמז על כיוון פסיכוטי? יכל לרמז - אבל לא בטוח - כיוון שאלו רק חלק קטן מהסימפטונים של פסיכוזה ואם תרופה אנטי-דיכאונית > "מתקנת" בהרבה את המצב, האם בכל זאת יתכן שמדובר בפסיכוזה? בד"כ פסיכוזה מגיבה (משתפרת) לתכשירים נוגדי פסיכוזה ולא לתכשירים נוגדי דכאון מדוע את שואלת ?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית