אנרוקסיה והקשר לפרסום טלויזיוני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/12/2001 | 21:57 | מאת: לי

שלום! רציתי לשאול אותכם שאלה... אני עושה עבודה חקר בנושא האנורקסיה והקשר בינה לבין פרסום טלויזיוני.. מה דעתכם? האם יש קשר? או אין? האם קראתם מאמר? ראיתם אתר בנושא? נא ליצור איתי קשר בפורום, אפשר גם באימייל. תודה, לי. נ.ב: חג שמח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10/12/2001 | 23:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לי שלום ישנה טענה שהשימוש בדוגמניות רזות במיוחד בפרסומות ובתוכניות בידור למיניהן הן אחת הסיבות להתפתחות הפרעות אכילה בתקופתנו. בעבר היפה היה נחשב שמן, כי אנשים רזים היו עניים. במאה האחרונה התפתח פולחן הגוף הרזה ובהחלט סביר שהתרבות יצרה הגברה של הפרעות האכילה. השפעות תרבותיות יכולות להשפיע על דברים רבים. לדוגמא, בתקופתו של פרויד בוינה השמרנית היו הרבה שיתוקים הסטריים, תופעה שכמעט איננה קיימת כיום. אין ספק שתוכלי למצוא כתבות בעניין. עשי חיפוש בכל מאגר כתבות ומאמרים ובוודאי תמצאי שלל רב. בברכה ד"ר אורן קפלן

15/12/2001 | 03:47 | מאת: טלי וינברגר

לי שלום רב, ישנם מאמרים בנושא במאגרי מידע אקדמיים שונים, וכמו כן על גבי רשת האינטרנט. אגב, איזה סוג של מחקר זה? בהצלחה, טלי פרידמן

17/12/2001 | 21:35 | מאת: לי

כמה דברים: 1. חיפשתי באינטרנט..ואני לא ממש מוצאת. ניסיתי לחפש בכל מנועי החיפוש תחת כותרות שונות.. אני בטוחה שיש על הנושא כתבות רבות.. אני רק לא יודעת איכן למצוא אותם.. יש למישהו אולי אתר מסויים, או "כותרת" שיש לשים במנועי החיפוש שתעזור לי למצוא..? 2. כעיקרון, העבודה הזאת היא עבודת חקר רגילה, אני יכולתי לבחור את הנושא ומכיוון שאני מתקשרת לאנורקסיה, מסיבות שונות, בחרתי לעסוק בנושא זה. אין ספק שיש קשר בין שני הדברים, אני רק צריכה הוכחות ומידע.. ממקורות שונים.. ספרים\אנטרנט\עיתונים וכולי... לי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית