שאלה לפסיכיאטר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/12/2001 | 18:36 | מאת: טל

אני סובלת מחרדות עמוקות, בעיקר ממחלות וכו'. חרדות שהן לא הגיוניות או ריאליות. מאז שאני ילדה הי לי מחשבות אובססיביות כפיתיות כמו: האם סגרתי את גז? אם אני אגע בזה יקרה כך וכך. בזמן האחרון זה התחזק. קראתי המון על הפרעות חרדה, והפרעה אובססבית כפייתית. האם ניתן לפתור זאת בטיפול פסיכולוגי בלבד? האם נהוג להשתמש גם בתרופות? הייתי אצל פסיכיאטרית פעם אחת וקיבלתי סרוקסט, הפסקתי אחרי מספר ימים כי הרגשתי מאוד רע עם התרופה. עלי לציין שבמשך שנים היה שיפור מאוד ניכר בבעיה. מה אתה ממליץ לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג?

08/12/2001 | 20:31 | מאת: דר' עמי אבני

טל שלום אני ממליץ לפנות לאבחון במקרים רבים עם הפרעה כפייתית אין מנוס משמוש בכדורים אולם ללא אבחון רציני אסור לדעתי לומר הפרעה בהתחלת טפול בסרוקסט היא שכיחה פעמים רבות היא נעלמת או נעשית נסבלת במדיה ועולים בהדרגה במנון כך שלדעתי אין לעושת החלטות חד צדדיות אלא לעמוד בקשר עם הרופא המטפל בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית