האם כדאי ללכת לייעוץ פסיכולוגי ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/12/2001 | 15:38 | מאת: נעמי

שמי נעמי ואני חדשה בפורום. החלטתי שאולי תמיכה מאנשים המבינים את מצבי תעזור לי להפחית במעט את החרדה בה אני נמצאת. אני מרגישה כבר תקופה די ארוכה (מספר חודשים) שאני נמצאת בלחץ. מטבעי אני אדם פרפקציוניסט, אך אני מרגישה כל מיני תחושות גופניות שמפריעות לי היות והן מלחיצות אותי . חשבתי אולי כדאי ללכת לייועץ עם פסיכולוג, אבל איך אדע שבאמת הוא המתאים לי? מצפה לתשובה מאיש מקצוע . תמיכה מה"ותיקים" ברשת תועיל גם היא. תודה מראש, נעמי.

05/12/2001 | 16:17 | מאת: HERA

נעמי, המחשבה להיוועץ באיש מקצוע היא נבונה. בעיקר אם הלחץ והנלווים אליו (תחושות גופניות מעיקות) מפריעות למהלך החיים. איך יודעים אם איש המקצוע מתאים? כנראה שעד שלא מנסים לא יודעים...

05/12/2001 | 21:42 | מאת: נעמי

HERA הרגע נכנסתי הביתה מהעבודה, ואני חייבת להודות שהייתי סקרנית לראות אם מישהו התייחס לשאלה שלי. להפתעתי ראיתי שיש תשובה ועל כך אני מאוד מודה לך. האם את מכירה את התחושות הנלוות לחרדה?

06/12/2001 | 22:28 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, לכל אחד מאיתנו יש תחושות של "ללכת עם" או "לא ללכת עם" כשמדובר בהחלטה על ניתוח רפואי או בחירת אדריכל לבית החלומות שלנו. מפגש עם פסיכולוג הוא יותר "קל", במובן הזה, כי הרי מדובר בשפה שבה אנו רגילים לדבר, ומדובר ב"אובייקט" שמוכר לנו יותר מלאיש המקצוע - וזה אנחנו. במילים אחרות: תסמכי על עצמך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

07/12/2001 | 00:12 | מאת: נעמי

ד"ר יוסי, האם יש לך המלצה כיצד לבחור את האדם המתאים שאוכל ללכת אליו לטיפול ? זה החשש העיקרי שלי לאחר שהחלטתי "ללכת על זה" (כמו שאומרים בימינו). תודה על ההתייחסות והעזרה, נעמי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית