חשש מעימותים פיזיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/11/2000 | 14:38 | מאת: אורן

אני מפחד מעימותים פיזיים, אני ממש קופא כאשר אני מרגיש שיש סיכוי לעימות פיזי! מה זה אומר? מה אני יכול לעשות נגד זה? הפרעה נפשית? תודה

19/11/2000 | 20:48 | מאת: ד"ר אבי פלד

מדובר בתגובת פחד נורמאטיבית לא מומלץ להגיע לעימות פיסי לא מדובר בהפרעה נפשית

19/11/2000 | 21:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אורן אני מסכים עם ד"ר פלד שחשש מעימות פיזי הוא טבעי. אבל בעצם, מדוע אתה כל כך מוטרד מזה עד כדי כך שחשבת שזה מצביע על מחלת נפש? האם עימותים שאינם פיזיים מפחידים אותך גם? האם נחשפת פעם למצב שבו הותקפת ולא הצלחת להתגונן? אם מדובר רק בתגובה לאירוע אלים והתרחקות ממנו - זה נשמע כמנגנון הישרדות מצוין, ואולי תשובותינו יוכלו להרגיע אותך ולקבל את התגובות הללו כטבעיות. אולם, במידה והפחד מעימותים הוא נרחב ומוכר לך גם במצבים אחרים שאינם אלימים דווקא, והדבר מטריד אותך, אולי זה דורש בירור יותר עמוק. ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית