fms

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/11/2000 | 10:55 | מאת: רוית

לצוות שלום אני מטופלת מזה שנים באלטרול פלוס קלונקס עקב מצבים של דכאונות ומצבים נפשיים מעורערים. יש לציין כי התרופות משפיעות עלי טוב מאד, אני מתפקדת נפלא, עובדת מחוץ לבית, מגדלת את הילדים והכל בסדר. כמובן שמידי פעם אני עושה בדיקות אצל הרופא לוודא שאין סיבוכים. לאחרונה, מזה כמה חודשים הבחנתי כי כמה ימים לפני המחזור החודשי יש לי ירידה גדולה מאד במצב הרוח, עד כדי חוסר יכולת לתפקד. זה מאד מציק לי, רציתי לשאול, האם מתאים לי לקחת פרוזאק, לאחר כל הפירסומים שקראתי אודות התרופה הזו, או שמא זה עלול לערער את מצבי הנפשי. אני שואלת את שאלתי בפורום מכיון שהרופא הפסיכיאטר שלי לא כל כך דוגל בפרוזאק למצבים טרום ויסתיים, אלא שאני מאד סובלת, ויותר מזה, חוששת. תודה מראש רוית

19/11/2000 | 21:05 | מאת: ד"ר אבי פלד

אלטרול תכשיר ישן - אבל עם פועל לא נהוג להחליף פרוזאק ותכשירים דומים מהדור החדש יותר יעילים לא ברור לי מה הכוונה "לא דוגל" ?! פסיכיאטריה זה לא ספרות או אומנות של דעות מדובר במקצוע רפואי - יש לאבחן את מצבך הקליני ולהתאים לך את הטיפול האופטימלי לפי מצבך מעט לעט. לדעתי צריך הערכה חוזרת לגבי האבחנה והטיפול - הפסיכיאטר שלך אמור לדעת זאת עם הוא איש מקצוע ניתן לצור קשר איתי דרך לחיצה על שמי בדף הפורום בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית