דנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/12/2001 | 21:01 | מאת: דנה

שלום, ברצוני לשאול,אייך מתגבריים על תראומה מהעבר. למשל,פחד מדחייה מהחברה??? פחד חברתיי, כיום אני בת 21 לא עשיתי צבא מרוב פחד חברתיי. רציתי לקבל קצת עזרה או דרך להמשיך הלאה.... אייך מפסיקים להרגיש לא בסדר ואשם ושונה מכולם???

04/12/2001 | 00:40 | מאת: חימקה

אני פחדתי לעמוד מול קהל. הייתי נורא בישן ונבוך. אז הלכתי לעשות (בלי קשר לבעיה) קורס שדרנות ברדיו חיפה. בהתחלה הייתי כולי אדום מהסמקה. ולאט לאט ראיתי שזה לא נורא. אם את חושבת על מה שאת אומרת ואמרת דברים שבאים מהלב. אז כולם אוהבים ומכבדים אותך. כולנו שונים אחד מהשני. ולכל אחד יש בעיות כאלו ואחרות. ונכון שזה לא בסדר שלא שירתת בצבא. אבל זה מאחוריך. ואת צריכה להסתכל קדימה. לך יש מין "מזל" מסוים שאת בחורה. כי לזה לא מיחסים חשיבות כל כך לצערי. לגברים שלא משרתים בצבא. זה הרבה יותר נורא. לפחות מבחינתי. תיראי מה עשו לאביב גפן לדוגמא. אבל אין מה לעשות. ברגע שהחלטת על דרכך. גם אם היא לא מקובלת. את צריכה. להלחם עליה. ולא לברוח מאחריות. אף אחד לא יודע למה לא שירתת. ויש בזה יתרון. את יכולה תמיד להגיד שהצבא לא רצה לגייס אותך. או שהיתה לך או שיש לך בעיה רפואית. אף אחד לא יכול לבדוק את זה. הם לא רופאים. בכל מקרה חבל שלא שירתת לפחות בשרות לאומי. אבל ההחלטה בידיך. ואת צריכה להתמודד איתה. חימקה

04/12/2001 | 13:06 | מאת: יונת

לדנה שלום חבל שלא שרתת בצבא כי הצבא מאוד עוזר להשתנות בנושא הזה .המסגרת מחייבת אותך לצאת מתןך האגוז הקשה שבתוכו את נמצאת . אבל קטע חשוב זה של חייך מאחורייך , אני מאוד ממליצה לך ללכת לטיפול אצל פסיכולוג-ית כדי לטפל בבעית הביטחון העצמי שלך שמכאן באה בעית הבושה ככל שתקדימי לטפל חייך לעתיד יהיו טובים יותר גשי לקבל טיפול כל עוד את צעירה אל תתביישי ללכת לקבל טיפול פסיכולוגי.------------------------- ---------------------------------------------------------------

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית