פחד מהחיים ופסימיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/12/2001 | 20:44 | מאת: פסימית

שלום ! אני בת 18 וחצי וזה שנים שאני סובלת מחרדות , פסיכולוג שטיפל בי טען שיש לי הפרעה בשם O.C.D . אני מטופלת בסרוקסט בערך כשלוש שנים , היו תקופות שבהן הייתי שרוייה בחרדה היו לי התקפי פאניקה שמלווים בתחושות כגון : דופק מהיר , זעה קרה ,סחרחורת וקוצר נשימה לאחרונה חל שיפור במצב רק שמידי פעם יש לי קצת חוסר מצב רוח כשאני שומעת שמישהו מת מדום לב ( אין לי מושג למה דווקא הנושא הזה מעיק עליי ) . אני סובלת מפעימות מוקדמות , עשיתי את כל הבדיקות הנחוצות ולא מצאו שום דבר אבל אני עדיין מפוחדת בגלל בעית החרדה שיש בי. ביומיים האחרונים אני מרגישה שוב פעם רע בגלל המצב , שאני שומעת על פיגועים ושאנשים נהרגים זה מחזיר אותי אחורה לאותם פחדים ושאלות שאין עליהן תשובות. אני מפחדת ממוות כעקרון . אני לא מצליחה להבין את המוות וזה שאנשים מתים וקוברים אותם אחר כך ואני לא רוצה להכנס לזה עוד כי אין לזה סוף.. ובגלל כל החרדות האלה אני נכנסת לדכאון והחיים פתאום נראים לי שחורים ! אין לי חשק ורצון לעשות כלום אני לא רוצה להתחתן , לא רוצה להקים משפחה שמה הפחד שהילדים שלי ימותו ועוד דבר בשנתיים האחרונות אני מתחילה לגלות שאני לסבית , כרגע אני בקשר עם מישהי הרבה מעל גילי (בת 27) ואני אוהבת אותה עד מעל הראש . עצם העובדה שאני אוהבת מישהי ואני מרגישה שרק בשבילה אני רוצה לחיות זה גורם לי עוד איכשהו להרגיש שאולי שווה לחיות אני לא אוהבת את החיים כל כך אבל אני גם מפחדת מהמוות. אני כבר לא יודעת מה לעשות עד עכשיו לא יכולתי לצאת לעבוד , עכשיו עוד אני יכולה אבל אני יודעת שאם אני באמצע העבודה ארגיש לא טוב , אני אברח הביתה ואכנס ללחץ . אני לא מסוגלת לצאת לבלות וגם אין לי חשק לעשות כלום , גם לימודים לא סיימתי צבא אני לא מתגייסת . אני כבר לא יודעת מה לעשות ......... אנא עזרו לי אם יש לכם איזו עצה אשמח לשמוע תודה מראש !

04/12/2001 | 01:08 | מאת: חימקה

את נורא סגורה וחרדה. אני מציע שתפשטי לך את הדברים בחיים. תהפכי אותם לפשוטים יותר. לדוגמה: תיקחי את המות. תמציאי לו שם. ואז פשוט תכניסי בו תכונות. ותישאלי אותו כאילו שאלות. ותחשבי מה הוא היה עונה. תנהלי איתו שיחה כאילו הוא לידך. תהפכי אותו כאילו לאדם חלש שאין לך בעצם ממה לפחד ממנו. וכך גם אם פחדים אחרים. תהפכי אותם לאנושיים או לדמויות פחות מפחידות. תתדברי איתם. או שאם הם לא רוצים לעזור לך. תעשי להם דווקא כמו לאנשים ממש. ככה יהיה לך יותר קל להתמודד אם הפחד. תתארי לך את הפחד מפלצת גדולה ואת כמו אביר שמנסה לצוד אותו. אני לא מנסה לצחוק עליך. אני דווקא מאוד רציני. אצלי זה כן עבד. תשתמשי בדימיון שמפחיד אותך להתמודד נגדו. בהצלחה חימקה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית