מיחושים ביד שמאל ובחזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/12/2001 | 16:58 | מאת: עדי

שלום. אני כבן 35 , לפני 4 שנים סבלתי לאורך זמן לא מבוטל מהתקף חרדה דיכאוני לא קל שבעקבותיו טופלתי הן במישור הפסיכולוגי (שיחות ) והן במישור הפסיכיאטרי קרי תרופות. לאחר כשנה ההרגשה השתפרה פלאים אך לא לגמרי. מאז ועד היום ישנן תקופות טובות ותקופות טובות פחות אך לא כמו בפעם הראשונה. אחד הדברים שהכי מציקים הם תופעות של כאבים בחזה וביד שמאל כמו לפני התקף לב. עלי לציין שאת כל הבדיקות בנושא הלב עברתי אם זה א.ק.ג. או צילום אזור החזה ואפילו ניתור הלב תחת מאמץ. למעשה הכל נמצא תקין ואפילו במצב מצויין. שאלה 1) האם תופעה זו שכיחה אצל אנשים בעלי רקע דומה ומה תדירות הופעתה ? שאלה 2) האם יש דרך להתמודד עם זה מבלי להכנס לפאניקה "שעוד מעט אקבל התקף לב". תודה מראש על שיתוף הפעולה.

02/12/2001 | 18:51 | מאת: כמוך כמוני

אני בדיוק במצב שלך ! אני מסוגל לחוש התקפי - לב מדומים , לחצים בחזה והקרנה ליד שמאל. וכמעט כל סימפטום שהמוח קולט בחטף או מודע אליו. אתה יכול לבקר באתר החרדה. www.panicdisorder.up.co.il ושם תמצא עוד הסברים ואנשים כמוך. בהצלחה.

02/12/2001 | 20:48 | מאת: ניר

לעדי שלום. כבעל ניסיון אני יכול להבין את מה שאתה עובר , זה מה שהרופאים מכנים "הפחד מן הפחד", כלומר בתחילה מופיעים המיחושים, לאחר מכן חששות מהתקף לב, שבעקבותיהן החשש ממוות. אז כמו אצלך גם הבדיקות שלי הוכיחו כי הכל תקין . על כן עצתי לך היא להתייחס לנושא דווקא מן הסוף כלומר -המוות . אני כבר מזמן הגעתי למסקנה כי המוות " מאכזב". וההוכחה לכך היא בין היתר מצויה באירועים הקשים של היממה האחרונה . אנשים תמימים שחשים בנוח נהרגים בסיטואציות עליהן לא חשבו. אז אל תתן למיחושים לפגוע בך שוב ,פשוט חבל לחזור למצב קודם לאחר שעברת שיקום יפה.

04/12/2001 | 08:40 | מאת: דר' עמי אבני

עדי שלום אם הממצאים הגופנים אינם מופרעים קרוב לודאי שאין מדובר במצב רפואי שאינו מאובחן רוב הסיכויים שמודבר בהפרעת חרדה שאינה מאוזנת מספיק טוב הייתי לכן ממליץ על פניה שוב למטפל/ים שלך ונסיון אזון טוב יותר (תרופות, שיחות...) בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית