l hera

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/12/2001 | 19:31 | מאת: גלית

הייייייייי מה שלומך?אצלי בסדר הרה את יודעת לפעמים אני נסגרת בתוכי ומנסה להבין מה לא בסדר איתי, הרבה פעמים אין לי תשובות.אבל בעייה אחת שמפריע לי שהרבה פעמים אני מתיחסת לאנשים בכהתנשאות. כאילו אני יותר או לא צריכה אותם,דבר שמפריע לי מאוד.אני מנסה לשנות תכונה זאת אך לא מצליח לי.באמת כול כך קשההה לי ואני רוצה לשנות זאת!!!!! אני פשוט לא מצליחה זה כנראה מין הגנה ....או משהו אני מכרינה התרחקות,פחד..... פחד שיכירו אותי ויוכלו לזלזל ביי דבר מאוד מציק. אני מנסה לעזור לעצמי אבל קשה ולא מצליח. הרה הלוואי והייתי יכולה לשנות התנהגות זאת. וכן הרבה פעמים אני משתתקת,או אם אני מרגישה שלא מתיחסים אליי הרגשה כאילו אני לא רצויה פשוט ללכת מהם. אני מאווד מפחדת מפחדת מהקטע הזה אייך היה לי שם? הלוואי והייתי יכולה לדאני בטוחה שזה חלק מהגורם שגורם לאנשים להתרחק מימני .... אייך מנסים לשנות הרגלים אלו... אני אפילו לא יודעת למה אני מתיחסת ככה לאנשים... הרבה עצובה ,מנסה להבין מה לא טוב איתי מה חסר אצלי, מה שונה אצלי מאחרים. אך לצערי קשה לי למצוא, רוצה להרגיש חופשייה ...... להיות אני האמיתי בלי קשיחות בלי קרירות, למה למה למה זההההה... מפחדת להסתכל ישר בעיניים,כל אלאה תופעות של חוסר בטחון. הרה אני מקווה שהיה שינוי אני לא יודעת אייך יכול להיות.. אבלל מקווה ... ביי גלית

01/12/2001 | 23:53 | מאת: HERA

גלית, טוב לשמוע שאצלך בסדר. לא לכל השאלות יש תשובות. יש בעולם דברים, שמטבעם נשארים בגדר מסתורין... אבל לא כשמדובר ברגשות שלך. אני חושבת, שאם רק תסכימי לקבל עזרה, תוכלי ללמוד להבין מה מביא אותך להתנהגויות מסויימת, ואיך אפשר לשנות אותן או להימנע מהן. מה קדם למה - ההתנהגות המתנשאת שלך, או היחס המעליב שקיבלת מאנשים? זה משהו שמאוד חשוב להבין. אם ההתנשאות הזו באמת מחפה על פחד, הרי שהטוב ביותר הוא לאתר את הפחד הזה, ולטפל בו ובמה שעורר אותו. יש לי שאלה לא פשוטה אלייך - מה יש להכיר כך, שיכול לעורר זלזול? את חושבת שאת לא חכמה? שאת תמיד טועה? מה מביא את המחשבות הללו (במידה וזה מה שאת חושבת)? במקום לחפש מה לא טוב אצלך, ובמה את שונה מאחרים, תנסי לחפש דברים שבהם את לא שונה מאחרים (נתחיל מהבסיסי ביותר - את הולכת להיות טירונית מפוחדת אחת מתוך המון בנות...). בסך-הכל את אנושית, ולא משנה מהם ההבדלים בינך לבין בני-אדם אחרים, יש המון דברים דומים... אל תסתפקי רק בתקווה (שהיא חשובה מאוד בפני עצמה), אלא תתחילי לעשות דברים - לאו דווקא דברים מהפכניים וגדולים. "גם מסע של אלף קילומטרים מתחיל בצעד אחד קטן".

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית