פחדים מסרטים מפחידים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/12/2001 | 17:18 | מאת: adi

השאלה שלי היא למה אוהבים לראות סרטים מפחידים. ומזה עושה לאדם הצופה מכל הבחינות. תודה מראש עדי.

01/12/2001 | 17:31 | מאת: ליהי

נראה לי שבדיוק מאותה הסיבה שאנשים קופצים באנג'י או עולים לרכבת הרים...--- אדרנלין, לא....?

01/12/2001 | 20:02 | מאת: adi.

היי כפילה שלי, נראה לי שזה גם גורם לפורקן....... עדי

02/12/2001 | 00:47 | מאת: נזבורה

היי עדי! בתור חובבת מושבעת של סרטים מפחידים, אני יכולה לנסות ולהסביר לך מה זה עושה לי: עד כמה שזה יישמע מוזר, זה נותן לי הרגשה של רגיעה ובטחון!!!!! וכל זה מהסיבה הפשוטה שאני יודעת שזה רק סרט, רק תמונות וקולות על המסך, ושדברים כאלה - שדים ורוחות (הנושא החביב עלי) - לא קיימים במציאות, אלא רק בדימיונו של הבמאי או התסריטאי. ובשעה שהתמונות והקולות הפרועים האלה משתוללים על המסך, אני יושבת בסבבה על הכורסה, שקטה ושלווה... מבינה מה אני מתכוונת? - הידיעה הזאת, שלפחות כרגע - כל הזוועה היא רק על המסך, בעוד אני נמצאת במקום בטוח - עושה לי את השקט שאני כל-כך זקוקה לו... וחוץ מזה, הידיעה שיש לי שליטה על המצב - הרי אני יכולה בכל רגע לצאת מאולם הקולנוע או לכבות את הטלוויזיה... כל טוב! נזבורה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית