אוננות אצל ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/11/2001 | 21:15 | מאת: אורנה

שלום רב, בתי מאוננת בתדירות גבוהה. עלי לציין שהילדה חוותה גירושים. אנו כהורים מתגוררים בשני בתים נפרדים. כשהיא יודעת שהיא הולכת לאבא שלה, וכשהיא אצלו, היא מתבודדת בעיקר מול הטלוויזיה, בוהה ומאוננת. חשוב לי לציין שלא מדובר פה ב"אבא סוטה" כפי שהדבר עלול להשתמע. א. האם זו תופעה טבעית? ב. האם הילדה במצוקה? ג. האם היא חולפת ? ד. כיצד עלי להגיב לפני הילדה? ה. כיצד לפעול באופן כללי? (לפנות לפסיכולוג ילדים?) בתודה מראש

30/11/2001 | 00:27 | מאת: adi

אורנה, א. אולי מגרד לילדה באיזור הזה? ב. אם לא מגרד לה, כדאי להבהיר לה (בצורה שתבין) שזה דבר שעושים אותו בחדר בצנעה ולא מול כולם. עדי

30/11/2001 | 20:33 | מאת: אורנה

עדי שלום. לא, לצערי אין זה גרוד, אלא בדיוק מה שזה. יש פה באמת אלמנט של לחץ נפשי, אולי עקב הגרושין והעובדה שיש אמא בבית של אמא ואבא בבית של אבא ואז לאן אני בעצם שייכת? אורנה

01/12/2001 | 00:01 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אורנה שלום הנושא נדון מספר פעמים בפורום, להלן שני קישורים רלוונטיים לתשובות של רוית: http://doctors.co.il/forums/read.php?f=6&i=65494&t=65337 http://doctors.co.il/forums/read.php?f=6&i=53692&t=53506 בשורה התחתונה, האוננות היא תופעה טבעית אצל ילדים, אולם חשוב להציב גבולות לגבי פומביות העניין. במידה ואת מרגישה שהילדה במצוקה כדאי להתייעץ עם פסיכולוג ילדים בלי קשר לנושא האוננות. באותה הזדמנות תוכלי גם להתייעץ בנושא זה. בברכה ד"ר אורן קפלן

01/12/2001 | 09:52 | מאת: אורנה

לד"ר אורן קפלן שבת שלום. תודה על הקישורים הם עזרו לי מאד. סך הכל יומיים שאני מכירה את הפורום הזה, ובכלל את השימוש ב"כלי" מעין זה. נרגעתי קצת. שוב תודה. אורנה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית