מה עושים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/11/2001 | 18:42 | מאת: ליהי

מה עושים כשמרגישים שאין כוח לעשות את הצעד לשינוי? כשדקה לפני שעוברים את הגבול מהססים ומתחילים כל הפחדים להשתלט? כשאני יודעת, שהנה, אני חזקה, הנה אני יכולה לעשות את זה, והנה- מישהו מגיש לי כרטיס, בלי להתאמץ בכלל- כרטיס אל חיים חדשים- אבל דווקא אז, פתאום רוצים לסגת... לחזור לחרא, שם מסריח אבל לפחות הריח כבר מוכר. והחרא גם חם. וקר שם בחוץ. ומה יהיה? אני יודעת מה אני צריכה לעשות. אבל- פוחדת לסגור את הדלת, עדיין מסתכלת אחורה כל הזמן ושואלת את עצמי אם יש לי אומץ להיפרד מהעבר... ואני מודה, שאני פוחדת. זה כמו שמטפסים על הר גבוה- אומרים לך לא להסתכל למטה. להסתכל רק למעלה, אחרת מפחיד להמשיך. אז אני מרגישה שאני פוחדת לטפס .כל הזמן אני מסתכלת אחורה.... וכל צעד קדימה נראה לי כל כך קשה וכל כך מפחיד...

29/11/2001 | 21:30 | מאת: HERA

עוצרים רגע בשוליים... לוקחים נשימה עמוקה... נחים קצת וממשיכים בדרך - וכי אילו ברירות אחרות יש? להסתובב אחורה? זה מפתה מאוד... אין כמו לחזור למקום מוכר, גם אם הוא לא בדיוק גן-עדן... אבל אז כל ההישגים הקטנים נמחקים. "מה יהיה, מה יהיה? טוב יהיה, טוב מאוד. כי גרוע מזה לא יכול להיות." ליהי, אם לא היית פוחדת להיפרד מהעבר, הייתי אומרת לך שאת לא אנושית!!!

29/11/2001 | 23:12 | מאת: מיקי

ליהי תקשיבי! ככל שתלכי לעתיד, ההווה המפחיד יהפוך לעבר והעתיד הלא מוכר יהפוך למוכר ולהווה. ובמקום להתפלסף. אל נא תסתכלי אחורה(זוכרת את אשת לוט???) רק קדימה ותברכי את עצמך!!! קדימה ליהי, את יכולה!!

29/11/2001 | 23:48 | מאת: ניר

היי לילו, מה קורה , את כאן או שפרשת?

30/11/2001 | 02:29 | מאת: anat

hi lihi........ i think we all know what u feel - yes it"s hard but we can do it because one of the best things at the human kind is the ability to get use to new things new places and to improve what needs to be improved........ i saw this feer many times - when i was in the hospital, there were some people that it was there 5 time there - they r allways coming back because it"s easier to give up and like u said - to go back to where they allready know..................... this is not the right way..... be strong and keep on pushing yourself up................:)

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית