הפסקת תרופה נגד דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/11/2001 | 18:35 | מאת: גיא

לדר' אבני שלום. תודה על תשובתך מה-25 לחודש. לשאלתך, אני סובל מדיכאון ממושך, הפוקד אותי מדי כמה שנים, מאז גיל 15 (אני היום בן 32). אבחנה זו ניתנה לי לפני כשנה ע"י פסיכיאטר. התרופה אותה אני לוקח מאז היא דפרקסאן 100 מ"ג ליום. באשר לחלקה השני של שאלתך, איני בטוח מהי רמת הדיכאון שלי, אך אני מעריך, שבזמנים בהם סבלתי מכך, היה זה דיכאון בסדר גודל בינוני. כאמור, אמר אותו רופא, כי כל נסיון לטיפול חלופי לתרופה הנ"ל הנו בגדר לקיחת סיכון, וסביר שהדיכאון יחזור, דבר שאיני מעוניין לחוות עוד. אני כרגע בטיפול פסיכולוגי, ולמעשה היה זה הפסיכולוג שהפנה אותי, מעט אחרי שהתחלתי להפגש עימו, אל הפסיכיאטר. גם הוא סבור, שעלי להמשיך בטיפול התרופתי. שאלתי היא האם קיים טיפול, אולי ברפואה משלימה, שיכול לחסוך ממני את הצורך לצרוך את התרופה הנ"ל לשארית חיי, כפי שגורס אותו פסיכיאטר. בתודה- גיא.

30/11/2001 | 02:04 | מאת: דר' עמי אבני

גיא שלום לא ברור לי מדוע הוחלט שעליך לצרוך תרופה כל חייך זה שמור לאנישם עם דכאון כרוני או חוזר לרוב אחרי שנסיון הפסקה תחת פקוח נכשל ניתן לנסות טפול קוגניטיבי כטפול חליפי לא תרופתי יעיל כמו תרופות בהצלחה עמי

30/11/2001 | 02:04 | מאת: דר' עמי אבני

גיא שלום לא ברור לי מדוע הוחלט שעליך לצרוך תרופה כל חייך זה שמור לאנישם עם דכאון כרוני או חוזר לרוב אחרי שנסיון הפסקה תחת פקוח נכשל ניתן לנסות טפול קוגניטיבי כטפול חליפי לא תרופתי יעיל כמו תרופות בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית