מין בזוגיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/11/2001 | 15:18 | מאת: מיקי

שלום. אני בת 27 ,אם לילדה בת שנתיים ונשואה 6 שנים. המין עם בעלי לא משהו (בלשון המעטה) ובכלל, היחסים איתו במהלך נישואינו לא היו מספקים לא רגשית ולא גופנית. עכשיו אני מנסה לשפר את הקשר עם בעלי, אנחנו פנינו לייעוץ זוגי (לא מיני) ומבחינת תקשורת - קצת יותר טוב, אבל המין... אני לא מסוגלת להתנשק אתו (זה מגעיל אותי!) אני לא נהנית לשכב איתו (אני רק מחכה שהאקט יסתיים) ולפעמים אני מוצאת את עצמי בוכה תוך כדי מרוב יאוש. (הוא לא שם לב לזה, והוא לא מודע למצב.) אני לא יודעת מה לעשות! האם לדבר איתו על זה? - איך אפשר לדבר איתו מבלי שיפגע? לנסות לשנות דברים? - איך ? אני ממש מיואשת! חשוב לציין שאני אישה מאד מינית, ובקשרים אחרים שהיו לי מאד נהניתי מהמין ומהנשיקות. פשוט שאיתו זה לא זה! מה עושים?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

29/11/2001 | 15:40 | מאת: צביקה

את בחורה צעירה . יש לך צורך וזכות להרגיש מסופקת בכל המובנים. מאידך,לדעתי את צריכה לשאול את עצמך כיצד איפשרת לעצמך להגיע למצב הקשה שאת מתארת. איך את מסוגלת לחיות עם בעל שאת נגעלת להתנשק איתו ?? נוחות, פחד משינוי,חשש לפגוע ו\או להפגע ,סיבה אחרת. את מאוד מינית ,צעירה, ונגעלת מבעלך.... תפרדי ממנו חבל על הזמן. סליחה על הישירות. לדעתי את דוחה את הקץ.

29/11/2001 | 15:44 | מאת: ליהי

ואו!... הסיפור הזה מוכר לי מאיפושהוא.... גם אני עברתי את מה שאת מתארת עם החבר הקודם שלי. כשגרנו יחד, פתאום הכל הגעיל אותי בו ונמנעתי כמה שיכולתי מכל סוג של מגע איתו. וגם אני טיפוס מאד מיני, אז את בטח יודעת כמה זה מלחיץ כשפתאום פשוט "לא בא לך" וזה לא עובר.... את לא רוצה לשמוע מה דעתי, תאמיני לי שלא. רק רציתי להשתתף בהרגשה שלך. ואני רק אגיד לך, שזה סימן לא טוב. זה כל מה שאגיד.

29/11/2001 | 15:45 | מאת: HERA

מיקי וצביקה... לפני שנפרדים (שזו גם אפשרות), רצוי לעשות ברור מעמיק של המצב...

29/11/2001 | 18:45 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיקי שלום הנושא חייב לעלות בינכם, אחרת הוא לא יפתר. אם אתם נמצאים בטיפול זוגי, זה המקום להעלות את הנושא. המיניות היא חלק מהזוגיות ולכן גם אם אין מדובר בטיפול מיני זהו נושא לגיטימי וחשוב ביותר לשיחה. האם אי המשיכה לבעלך היתה תמיד, גם כשהכרתם אחד את השני לפני הנישואין? בברכה ד"ר אורן קפלן

29/11/2001 | 21:10 | מאת: מיקי

שוב שלום. כשהכרנו, הכל היה בשבילי נהדר. הוא, בניגוד אליי לא מיני כל כך , וכל פעם שיזמתי משהו, הוא היה נענה בשמחה, אבל קרו מקרים שהוא שאל אותי אם זה כל מה שיש לי בראש, ואז נעשה השינוי אצלי, כי פתאום הרגשתי כאילו אני איזו "מופקרת" שרק רוצה מין. בקשר ליעוץ - אני מפחדת להעלות את הנושא שם, מכיוון שגם ככה היה מאד קשה לשכנע אותו ללכת ליעוץ, הוא אדם מאד סגור שלא אוהב לשתף אף אחד בשום דבר, ואני פוחדת שאם ניגע בנושא שהוא כ"כ אינטימי הוא פשוט לא ילך לשם יותר. יצא לנו לדבר על זה לא פעם, אבל זה לא עוזר. זה עיניין של משיכה בין השאר, ובד"כ המשיכה הזו לא קיימת. (קורה לפעמים שכן, אבל זה נדיר ביותר). אני אודה לך על תשובה.

30/11/2001 | 00:24 | מאת: ניר

איך בכלל ניתן לענות על שאילותייך ? מבלי להבין מה הניע אותך להתקשר עם אדם שלא עומד בתחרות מול מיניות טובה שהכרת בעבר? ( שלא לדבר על רגש). אולי יש מקום שתעשי קודם בירור עם ועל עצמך.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית