מכות חשמל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/11/2001 | 13:04 | מאת: suzi

שלום רב! אמא של אישה כבת 53 סובלת שנים רבות ממאניה דיפרסיה תקופה ארוכה היא בדכאון למרות כל הטיפול התרופתי אין שיפור במצבה לכן הוחלט לתת לה מכות חשמל. אם תוכלו לפרט לי קצת על הטיפול כיום, על תופעות הלוואי (אני יודעת על אובדן הזיכרון לטווח קצר), ובכלל כל מידע רלוונטי לנושא. אודה לכם על תשובתכם.

28/11/2001 | 14:25 | מאת: ויוי

היי סוזי , זה הטיפול הטוב ביותר והמשפיע ביותר בזמן הקצר ביותר. כל הסטיגמה מיסביב היא אבסורדית , אין נזקים או תופעות לוואי כלל,(אי נעימות ממהרדמה הכללית וזהו) והעיקר זה מביא להקלה מידית אם החולה במצב קשה ,ואשר אינו מגיב לשום טיפול אחר . בהצלחה ובהמלצה חמה ויוי

28/11/2001 | 15:47 | מאת: suzi

תודה רבה לך מקווה שבאמת יצליח ויעזור.

28/11/2001 | 16:26 | מאת: שלומי

האם את ויוי שרוצה לדעת על פירות הים ?

28/11/2001 | 18:01 | מאת: מחושמלת

אני בחורה שעברתי את סידרת הטיפולים במכות חשמל . זה לא כל כך פשוט כמו שויוי כתבה לך זה טיפול אומנם שבא לעזור באדם ששום תרופה לא ממש תכלס עזרה וזה נותן פיתרון מיידי לריפוי גם כן לא ריפוי מוחלט אבל מוציא את האדם מהמצב הקשה שבו הוא נמצא . [אני הייתי במצב שלא מצאתי עוד טעם לחיי רק חיפשתי את המוות ] .הצלחת הטיפול בחשמל תלויה המון גם במשפחה הקרובה שחייה עם המטופל כי זה מוחק טוטלית את כל החיים עד הטיפול זה כמו להיוולד מחדש כאדם בוגר ואז צריך להיות כל הזמן ליד המטופל ללמד אותו להתחיל לחיות מחדש לתמוך לעודד לשבח אותו על התקדמותו ללמוד את החיים מחדש ולהראות לו כמה טוב לו עכשיו למטופל מאוד קשה , ההרגשה מאוד מוזרה כאילו כל מה שקורה סביבו לא נוגע לו ושהוא נמצא בתוך מין בועה והוא לא שותף לחיים הסובבים אותו אבל הרגשה זו עוברת ואני אישית מצאתי את עצמי עכשיו אחרי חודשיים מהטיולים בחשמל אדם שונה אני חושבת אחרת אין את הדיכאונות הנוראיים והמחשבות על מוות . אני לא אגיד שאין עצב או מצב רוח רע פה ושם כי החיים בסביבתי לא ניהיו יותר כלים ולא נפתרו הבעיות סביבי כי אני עברתי טיפול בחשמל ולן אמרתי שלמקורבי המטופל יש חלק ניקר וחשוב בריפויובעזרה להחזיר את הזכרון לחיים בצורה תומכת ומעודדת ועם המון המון סבלנות והבנה שהמטופל לא זוכר כלום כלום כלום . לדוגמא לא זכרתי איך מבשלים אוכל , היכן הבגדים , תחתונים , גרביים , חזיות , היכן הכלי אוכל כדי לשבת לאכול . המשפחה שלי השתגעה כל הזמן ללוות אותי ולתת לי תשובות היכן נמצא כל דבר . גם עכשיו חודשיים אחרי עדיין יש לי בעיות לזכור היכן שמתי דברים ואם אומרים לי דברים שהיו או יהיו אני לא זוכרת ואם אני רושמת אני לא זוכרת היכן שמתי את הרשום או אני לא זוכרת שרשמתי זה גורם להרבה התרגזויות עלי . סיפרתי לך וזה רק קצת ממה שאני עצמי עוברת ואולי יוכל לעזור לכם . הטיפול בחשמל הוא עם אישפוז של לפחות חודש [אני הייתי מאושפזת חודשיים ] והטיפולים לא קלים כמו שויוי כתבה רק הרדמה וזהו . מתעוררים עם כאבי ראש מפוצצים והגוף מותש מהרדמות פעם בשבוע ואחרי 10 טיפולים כאלה קשה מאוד לקום מהמיטה .. אבל אני ממליצה לעבור את כל הסבל הזה כדי לקבל חיים יותר טובים . מאחלת לבתך בהצלחה והחלמה קלה

28/11/2001 | 20:39 | מאת: ויוי

שמתי לב שאת אופטימית וזה מאד טוב, אני מאחלת לך מכל הלב שתחיי חיים(אחרי החשמל) ללא סבל מיותר ותפתחי דף חדש! גם עם מישפחתך . מחזיקה לך אצבעות והמון הצלחה,יש לך המון אומץ. ויוי.

29/11/2001 | 14:36 | מאת: suzi

קודם כל תודה רבה לך על התשובה. אני באמת מקווה שחייך ישתפרו מעכשיו ושתחייכי יותר. השאלה הייתה לגבי אמא שלי. נאמר לי שהיא תטופל בחשמל 3 פעמים בשבוע - בימי שני רביעי ושישי זה לא יותר מדי? אם אפשר לשאול היכן את עברת את הטיפול? נאמר לי שהזיכרון חוזר לגמרי אחרי זמן מה. ושוב תודה רבה לך על ההתיחסות שיהיה לכולנו רק טוב.

29/11/2001 | 18:43 | מאת: דר' עמי אבני

סוזי שלום טפול מצויין מעטיחסית תופעות לואי אם דואגים שלא יהיו סכונים מהרדמה הפרעות בזכרון יתכנו לרוב חולפות לדעתי משתמשים מעט מדי בטפול זה בגלל הקשיים הטכנים ובגלל החרדה שהוא מעורר בברכה ובהצלחה עמי

29/11/2001 | 18:43 | מאת: דר' עמי אבני

סוזי שלום טפול מצויין מעטיחסית תופעות לואי אם דואגים שלא יהיו סכונים מהרדמה הפרעות בזכרון יתכנו לרוב חולפות לדעתי משתמשים מעט מדי בטפול זה בגלל הקשיים הטכנים ובגלל החרדה שהוא מעורר בברכה ובהצלחה עמי

30/11/2001 | 01:29 | מאת: מחושמלת לסוזי

סוזי שלום אני עברתי את הטיפול בבית חולים " אברבנל ", הייתי במחלקת השהייה אישית נראה לי שהצפיפות של מתן הטיפולים קשה מאוד אבל אני אומרת זאת רק מתוך מה שאני הרגשתי אבל לא מתוך ידע רפואי ואכן כמו שאמר ד"ר אבני אני מרגישה ממש אחרת וטוב רק החוסר זיכרון מרגיז אותי ומבלבל לי את החיים אבל נאמר לי ע"י הפסיכיאטרית שלי בודאות שזה יחלוף אחרי 3 חודשים מיום סיום הטיפולים ואכן יש כבר הטבה ניכרת בזיכרון . אני מאוד ממליצה לאמך לעבור את זה למרות הפחד גם אני מאוד פחדתי . בהצלחה לאמך ושתרגיש טוב רק הרבה סבלנות .

30/11/2001 | 10:20 | מאת: suzi

תודה רבה לך ד"ר אבני, זה קצת מרגיע לקרוא את תשובתך ואת התשובות של האחרים. היום היה הטיפול הראשון ועד שלא דיברתי עם אמא שלי הייתי מאוד לחוצה. אבל דברתי גם עם הרופאה והכל בסדר. האם 3 טיפולים בשבוע זה לא יותר מדי? ושוב המון, המון תודה והעיקר שניהיה בריאים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית