שאלה בנושא קמצנות חולנית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/11/2001 | 14:02 | מאת: רינת

אבא שלי קמצן, אמא שלי סובלת מאוד. במיוחד כעת, כאשר שניהם יצאו לפנסיה. הוא שם כל אגורה בתכנית חיסכון (כנראה כי לא היה לו כסף כשהיה קטן) אנחנו(כל הילדים), כבר נשואים ומסודרים . אמא שלי חשה בושה בכך שאנחנו צריכים לתמוך בה. אבי לא נותן אגורה לצרכי הבית, או לכל מטרה כלשהי והכל נופל על כתפיה. יש להם הכנסה מרכוש והיא חיה בצניעות ובלחץ. הוא אדם משכיל ואנטלגנט אשר הופך ל"משוגע" כאשר מדברים על כסף. איך לעזור להם? תודה

27/11/2001 | 14:29 | מאת: לורנה

כאילו שסיפרת את סיפור משפחתי. לא רק שאין פתרון לקמצנות זה רק מחמיר. לאבא שלך כבר לא יעזור שום דבר. מקרה אבוד. כדאי שתרימי ידיים. בענין אמא שלך, את יכולה לעזור לה כספית, לתת לה ורק לה כסף לצרכיה. מה שכן, אמא שלך מודעת לקמצנותו של אבא שלך, התרגלה אליה ועובדה שהיא חיה ונשואה לו, כך זה גם עם משפחתי. משלימים עם ההתנהגות הלא נורמלית ומקבלים אותה כנורמלית. תהיי חזקה וסבלנית, ותתיחסי לכל הענין עם הרבה הומור. רק ככה אפשר לנצח את הקמצנים.

27/11/2001 | 14:46 | מאת: שלומי

האם הוא קמצן גם לגבי עצמו ? לא מוציא על ביגוד חדש , מסעדות וכדומה או שלגבי עצמו הוא בסדר ??? אבחנה חשובה !!

27/11/2001 | 17:10 | מאת: "אור

עכשו .....בגיל 65 נזכרת???

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית