לקיחת חפצים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/11/2001 | 21:41 | מאת: דפנה

שלום ביתי הינה בת 5.9 ילדה נבונה מאד מקובלת ואהובה.לאחרונה היא לקחה מהגן כלב צעצוע,ללא רשות,וכאשר שאלתי אותה למה,היא ענתה שאין לה כזה.אוסיף ואציין שביתי משופעת בכל טוב ואני יודעת שאני לעתים מגזימה במתנות שאני נותנת לה.לאחר שיחות ביתי אמרה שנחזיר את הצעצוע לגן,והבטיחה שמעשה זה לא ישנה. היום לאחר שאספתי אותה מחברה,היא מראה לי כרטיס(זה היה כרטיס מוזהב של אחת מקופות החולים)ואמרה שהחברה נתנה לה את זה.הכרטיס היה אצלה בכיס.לאחר ששאלתי אותה פעמים נוספות היא אמרה שהוא היה על השולחן במטבח והיא לקחה אותו.לשאלתי מדוע היא אמרה שאין לה כזה(כמו בפעם הקודמת).הסברתי לה עד כמה המעשה אסור,ובכלל אסור לקחת דברים שלא שייכים לה. כיון שזו לא הפעם הראשונה,הנושא מדליק נורה אדומה. אודה מאד לעזרתכם. דפנה

27/11/2001 | 01:24 | מאת: adi

דפנה, אולי היא מנסה לסחוט מכם תשומת לב??????? עדי

27/11/2001 | 08:45 | מאת: רוית ניסן

לדפנה שלום. ילדים לפעמים, בגיל בו נמצאת ביתך, עושים דברים כאלה. זהו שלב בו מתחיל להתהוות המצפון וההתפתחות המוסרית מתחילה להתגבש. טוב עשית שדיברת איתה על כך ושדאגת להחזיר את החפץ לבעליו. ביתך בעצם שואלת מהי ההתנהגות הנכונה והאם מותר לקחת כל אשר ליבה חפץ. היא אינה גנבת- כי אם ילדה המנסה את החוקים והכללים ומתפיקדך להסביר לה. בברכה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית