שאלה לפסיכיאטר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/11/2001 | 18:26 | מאת: אנסטסיה

בשנה האחרונה התמודדתי עם הרבה משברים בחיי וזה גרם לי להתקפי חרדה ודכאונות ובעיקר מתחים נפשיים שקשה היה לי לסבול. הגעתי לשתי מסקנות חשובות בתקופה האחרונה: 1) אין לי כוח סבל למתחים נפשיים. כל פעם שאני סובלת ממתח נפשי אני מרגישה שאני מתמוטטת ולא יכולה לסבול יותר, 2) מראש הייתי רגישה למשברים ולשינויים בחיים. בכל אופן, קיבלתי סרוקסט אחד ליום (20 מ"ג) ואז כשזה לא עזר העלו לי את זה לסרוקסט וחצי וגם זה לא ממש עזר. רק לפני כחודש העלו לי את המינון לשני סרוקסט והתחלתי להרגיש את השינוי. זו היתה הפעם הראשונה שהרגשתי יותר רגועה ולוקחת דברים יותר בפרופורציות ומצד שני זו היתה גם הפעם הראשונה שהרגשתי תופעות לוואי - השמנה, נטיה לאכול, ישנוניות ועייפות וירידה בחשק המיני. ביומיים האחרונים אני שוב מרגישה במתח נפשי, מין לחץ בחזה ותחושה של מתח ודאגה לא מוגדרת. אפילו קשה לי לנשום עמוק מרוב תחושה של מתח. אני מתחילה לדאוג שהסרוקסט מפסיק לעזור. האם זה יכול להיות? היום לקחתי קלונקס אחד כדי להרגיע את המתח אבל אני עדיין דואגת. אני לא רוצה להגיע לרמה שכל כמה חודשים מעלים לי את המינון כי יש לזה תופעות לוואי וכי עצם לקיחת התרופות מורידה לי את הבטחון העצמי. גם העובדה שהגעתי למסקנה שמאד ומתמיד הייתי חלשה ורגישה יותר מורידה לי את הבטחון והאמונה שזה יעבור משום שזה לא רק משבר חולף. מה דעתך?

26/11/2001 | 19:05 | מאת: "אור

יכול ליהיות שזה תופעות לוואי של הקלונקס אין לי מושג למה וכמה זמן את משתמשת בקלונקס אבל לא קל לצאת מהכדור הזה כי הוא ממכר לדעתי תני לסרוקסט זמן כי כרגע את גם מתרגלת לכדור וגם מתמודדת אם תסמיני הגמילה מהקלונקס ועדיף היה אם תפסיקי אם הקלונקס כי זה כדור בן זונה!!!! ויש עוד כדורים שלא פוגעים בחיי המין (אם זה חשוב לך) כדוגמת אפקסור ואחרים ....תתיעצי עם הרופא שלך

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית