חולה...אהבה?!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/11/2000 | 12:19 | מאת: ניתאי

לאחר פרידה מחברתי בשנתיים האחרונות אני מרגיש כמו הבחור מהסרט "חולה אהבה משיכון ג'". חושב עליה , לא מתרכז בכלום, לא ישן טוב ומתעורר בבוקר חלש ועצבני. מצבי הרוח שלי מתחלפים מרגע לרגע , אין לי תאבון ובקיצור...לא יודע מה עושים. ההתלבטות האם לחזור אליה (להירגע)או לנתק עימה קשר(להמשיך בחיי) מוציאה אותי מדעתי. האם אני זקוק לטיפול פסיכולוגי? האם יש תרופות הרגעה לתקופות דכאון מסוג זה?אני יודע שאני לא הראשון ולא האחרון שעובר את זה...וזה עדיין מוציא אותי מדעתי.

15/11/2000 | 23:38 | מאת: adi

ניתאי שלום, אני לא אשת מקצוע, אבל עם ניסיון חיים. נראה לי שאתה עובר תהליך של אבל על סיום האהבה. היה לך פרק רציני של שנתיים. תיקח את הזמן שלך. עדי

16/11/2000 | 00:38 | מאת: טלי וינברגר

ניתאי שלום רב, אתה מתאר תהליך פרידה מבת זוג, תהליך שאינו קל ופשוט אף פעם. אתה מתאר בנוסף לקושי הרגיל, קשיים נוספים אולי חריפים מאלו ה"רגילים". כך לפחות זה בתחושה שלך. אתה מרגיש אובססיבי בגעגועים לקשר (כמו בחולה אהבה ג') וחש דיכאון. כל אלה מהווים סיבה מוצדקת ללכת לטיפול. בטיפול הפסיכותרפויטי תוכל להבין את התהליך שעובר עליך ולשקול את ההתלבטויות שלך באופן בהיר ואובייקטיבי יותר ממה שתוכל לעשות לבדך. אם אתה זקוק להמלצות, אתה יכול להיצור עימי קשר טלפוני (הפרטים בכרטיס האישי שיופיע בהקלקה על שמי). אל תישאר עם כל הבלגן הפנימי הזה לבד, אתה זקוק לעזרה ותמיכה. בברכה, טלי פרידמן

17/11/2000 | 07:19 | מאת: אזמרלדה

צא מזה , תעסיק את עצמך, צא לטיול בחו"ל יש עוד בחורות ואם זה עדיין קשה לך, התקשר אליה וחדשו את הקשר

16/11/2000 | 18:17 | מאת: ד"ר אבי פלד

בראה שמדובר בסימנים של סוג מסויים של תהליך אבל ופרידה טלי יכולה לעזור לך

19/11/2000 | 02:50 | מאת: אחת

קח לך דף ועט, תציר קו באמצע הדף לאורך. בצד ימין תכתוב דברים טובים ונחמדים אצלה, ובצד שמאל תכתוב דברים שנואים, מגעילים וכו', אל תעשה לה הנחות, אחרי שתסיים, ולא ישאר לך יותר מה לכתוב, תספור כמה דברים טובים מול לא טובים, יש בה, ותחליט עם מה אתה יכול לחיות יותר טוב, עם הדברים הלא טובים , מול הטובים, או בלי כל הדברים הטובים מול הלא טובים שלה. אם אתה עדין רוצה אותה , תתקשר אליה, אם היא תסכים לחזור, תתחתן איתה,ומיד. ממילא לא תוכל לעזוב אותה בפעם הבאה. אבל אם היא לא רוצה אותך, תקח את הדף תחתוך אותו לשניים, את כל הדברים הטובים תזרוק לפח, ותשאר רק עם הדברים הלא טובים שלה, עכשיו, כשאתה חושב עליה, תוציא את הדף הזה ותקרא את כל הדברים הלא טובים שלה, כל הזמן. עם הזמן תזכר בעוד דברים תוסיף לרשימה (כן גם איך היא לא צחקה מהבדיחה שלך). תהיה בטוח חביבי,מהר מאוד תרצה להכיר מישהי אחרת.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית