לחץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/11/2000 | 19:13 | מאת: רוברט

מזה כמה חודשים אני סובל מלחץ פנימי אשר מתבטא באי שקט כעס ועצבנות אני נוטל כדורי הרגעה אשר עוזרים לי מאוד, אך לאחר שהשפעתם חולפת אני שוב לחוץ וחסר שקט, נסיתי טיפול פסיכולוגי אך הוא לא עזר לי. מה עלי לעשות כדי להשתחרר הלחץ?

16/11/2000 | 00:42 | מאת: טלי וינברגר

רוברט שלום רב, אתה מתאר במכתבך תקופה של משבר, שבה אתה חש לחץ ומתח רב. בנוסף אמרת שהיית בטיפול וזה לא עזר. טיפול, לטעמי, מתחיל "לעזור" רק אחרי כמה חודשים אם לא שנים. אמנם זה תהליך ארוך, אך היסוי והמומלץ ביותר. יתכן והמטפל שהגעת אליו לא היה טוב עבורך, ולכן כדאי לדעתי לנסות טיפול נוסף. אין תרופות פלא, אלא עבודה קשה, וטיפול פסיכותרפויטי מעמיק. אם אתה זקוק להמלצות למטפלים, אתה מוזמן לפנות אליי טלפונית (הפרטים נמצאים בכרטיס האישי, בהקלקה על שמי). בברכה, טלי פרידמן

16/11/2000 | 02:14 | מאת: מאיר

ראשית- לא ברור לגבי התרופות מה הכוונה "השפעתם חולפת"- תקח כדורים שמשפיעים 24 שעות- ואז ההשפעה תהיה לכל הזמן. תתיעץ עם הרופא שלך לגבי תרופה אחרת. שנית- פעילות גופנית משחררת לחצים ובריאה לנפש ולגוף. תעשה את זה כמה שיותר. שלישית- האם אתה יודע להגדיר מהם הסיבות לסימפטומים האלה? כי רצוי לטפל גם בבעיה עצמה ולא רק בלחץ שהוא הסימפטום לבעיה. סוג הטיפול צריך להיות עפ"י סוג הבעיה.

16/11/2000 | 18:18 | מאת: ד"ר אבי פלד

איזה כדורי הרגעה ? מה סימני הלחץ? אתה זקוק ראשית כל לאיבחון אשמח ליעץ - פרטים וטלפון בכרטיס אישי בלחיצה על שמי בדף הפורום

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית