בעל מתיש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/11/2001 | 16:33 | מאת: ענת

יש לי בעיה מוזרה כאשר אנו יוצאים למסעדות , בעלי נכנס לפחד כלשהו הופך להיות חיוור מרגיש מחנק, ואם הוא אוכל אז במשך כל הלילה הוא מקיא בלי הפסקה ולפעמים גם משלשל. הוא היה אצל פסיכולוג ופסיכיאטר, וכולם אמרו שזה פסיכולוגי ואין מה לעשות. שאלתי היא איך נפתרים מהמצב הנ"ל , וממה זה נובע? התמונה המתוארת כאן קורא לו גם שהוא לבד , גם שהוא בחברתי, או בחברת אנשים קרובים. עצם המחשבה שצריכים ללכת למסעדה כבר גורם לו להרגיש רע. נודה לתשובתכם.

24/11/2001 | 16:41 | מאת: HERA

ענת, האבחנה של הפסיכולוג והפסיכיאטר נכונה כנראה... מה שתמוה בעיני זו ההכרזה ש"אין מה לעשות". ודאי שיש משהו לעשות - את מתארת חרדה עצומה, ויש לזה טיפול. תנסו לפנות שוב לפסיכיאטר (או לפסיכיאטר אחר פחות "פסימי"). בהצלחה, HERA.

24/11/2001 | 16:55 | מאת: מיקי

ענת, יש תרופות נגד חרדות קשות. וזה יפתור את הבעייה הקשה הזו. מי כמוני מכירה התקפי חרדה!!!!יחד עם התרופות עליו ללכת לטיפול כדי למצוא מה ם הגורמים לחרדות שלו. את צריכה להיות סבלנית ותומכת ואוהבת!!! בהצלחה! אם תרצי יותר פירוט על התופעה מנסיון שלי, אשמח לעזור ולכתוב.

25/11/2001 | 07:43 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, סיוע פסיכולוגי אמור "לעבוד". הנסיונות שלא צלחו אינם מעידים אלא על כך שלא הייתם אצל איש/ת המקצוע הנכון. מצבי חיפוש כאלו, ונדידה בין כמה אנשי מקצוע קיימים בכל תחום, כך שאין צורך להסיק מסקנות חותכות מדי. ובאשר לנושא: מסעדה היא זירה שבה מתכנסים הרבה תחומים כבדי משקל מבחינה פסיכולוגית: הופעה אישית, כסף, אוכל, נקיון, בן/ת זוג, נהנתנות, התאמת הנימוסים והליכות - ועוד ועוד. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית