הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/11/2000 | 18:04 | מאת: טל

לפני כשנתיים בעקבות המלצת חבר הצטרפתי כאורחת לקבוצת תמיכה לסובלים מהפרעת קשב . ידידי טען כי לפי דעתו אני סובלת כמוהו מהפרעה זו. בעקבות הפגישה פניתי לפסיכולוגית המנחה את הקבוצה ע"מ שתאבחן אותי. אחרי ששטחתי בפניה "תקציר" של חיי במשך כ-30 דקות היא מיד איבחנה כי אני סובלת מ-ADD לאחר מכן קראתי ספר בנושא וגיליתי כי ע"מ לתת אבחנה שכזו יש לערוך מספר בדיקות (שלא עברתי) נראה לי כי מהירות האבחנה היתה חסרת אחריות. DAA ו- ADHD הפכו מאוד "פופולריות" לאחרונה. אולי אני סתם עצלנית, ספונטנית, חסרת אחריות, חסרת ביטחון וכו' וזאת מסיבות אחרות לגמרי???

14/11/2000 | 23:11 | מאת: טלי וינברגר

טל שלום רב, ה"אבחון" של הפסיכולוגית נראה מעט תמוה. האיבחונים של ניצ"ן אורכים הרבה יותר מחצי שעה, ואינם מתבססים רק על "סיפור חייו" של המאובחן. אם את באמת מעוניית באיבחון איכותי, פני לניצ"ן ובררי איתם איפה ואיך לעשות איבחונים. בברכה, טלי פרידמן

15/11/2000 | 00:35 | מאת: מאיר

איבחון של ADD לפי דעתי לא יכולה להתבסס בשום מקרה רק עפ"י ריאיון עם פסיכולוג/רופא. ADD בהגדרה היא בעיה מוחית אורגנית ולא נפשית ולכן נדרשת כאן גם בדיקה פיזיולוגית כולל EEG ואת זה עושים אצל נוירולוג.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית