מחלת נפש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/11/1999 | 23:29 | מאת: מלי אוחיון

רופאת המשפחה שלי קבעה כי אני צריכה טיפול נפשי בשל תלונות חוזרות לבסוף לאחר שנה התגלה אצלי לופוס האם זו גם מחלת נפש או שהרופאה טעתה??????

20/11/1999 | 10:12 | מאת: אמיר זהר

למלי אוחיון שלום רב. אינני בטוח שהבנתי את שאלתך כראוי, אך בכול זאת, לופוס הינה מחלה כרונית שהטיפול בה הוא סימפטומטי ויכול להביא לנסיגת המחלה אך לא לריפויה המלא. עובדה זו יכולה לגרום למצוקה נפשית. אם הינך חשה מצוקה זו אולי כדאי שתוועצי בפסיכולוג. אם תשובתי אינה מספקת אנא פני לפורום שוב ואשמח לעזור. שי קולין

28/11/1999 | 22:30 | מאת: yoelnd

שלום! בואי נצא מנקודת הנחה שאובחנת נכון כחולה בלופוס ועם זאת לכל מחלה פיזית (עור במקרה זה) ישנה השפעה נפשית הבטחון העצמי יורד, החברתיות דחקת, בושה ממראה וכד' מכאן נבין שכל מחלה מתבטאת גם במישור הפיזי ומשפיעה על הנפש וישנם מקרים הפוכים בהם אדם מדמיין חולי פיזי ובסופו של דבר יש לו את זה.... - מחלה פסיכוסומטית. הטיפול לרוב הינו סימפטומטי ולדעתי אפשר לסייע גם במישור הרגשי-נפשי בצורה אלטרנטיבית כגון בפרחי באך וכמובן גם בהומאופטיה ודמיון מודרך. יש לשער כי התפרצות המחלה נבעה מירידה חדה במצב הנפשי. (בדומה לפסוריאיזס). אגב, ישנו אתר של האגודה של החולים במחלת הלופוס בישראל - צריך לחפש את האתר.... רק בריאות והמון אהבה.....

01/06/2001 | 21:43 | מאת: נעה

מה אומרת הרפואה הסינית על מחלת הזאבת ? מה ההקשרים הנפשיים של מחלה זו ? האם נחתן לטפל במחלה ברפואה סינית (דיקור וצמחים)?

15/12/1999 | 14:55 | מאת: סטודנט לרפואה

מלי היקרה, כדאי לקרוא את מאמרה של ורדה רזיאל בעיתון של ידיעות אחרונות. ( במוסף "זמנים מודרנים" ,תאריך: 15.12.99, יום רביעי, ו בטבת תש"ס, עמוד:31 ). כל מילה נוספת - מיותרת ! שמרי על עצמך , ומזל-טוב,לך ולבני משפחתך .

22/12/1999 | 01:35 | מאת: מלי

סטודנט יקר אתה לא יודע עד כמה המאמר נכון יש לי עוד סיפורים כאלה מהחיים[ ולצערינו יש רופאים שעדיין שולחים חולים לרופאים פסיכיטרים כהם לא יודעים לאבחן מחלה כלשהי למזלי אני בעזרת משפחתי הגעתי בסופו של דבר למחלה שלצערי יש לי ואני היום מתמודדת איתה אבל יש הרבה כאלה שפשוט מקבלים את תשובת הרופא "כתורה מסיני" וממשיכים לסבול

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית