שאלה לדוקטור קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/11/2001 | 00:31 | מאת: רונן

שלום , האם ניתן לטפל בדיכאון בעזרת היפנוזה ? אם כן , מהם אחוזי ההצלחה בטיפולים אלו ?

21/11/2001 | 12:16 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רונן שלום דיכאון איננו מטופל בד"כ באמצעות היפנוזה. אני בכל אופן, לא משתמש בהיפנוזה לטיפול במצבי דיכאון. עם זאת, הנושא הינו בר מחלוקת בספרות המקצועית. יאפקו Yapko הוא תיאורטיקן שכתב ספרים רבים על היפנוזה והוא המוביל בנושא הטיפול בדיכאון באמצעות היפנוזה. (ספריו מופיעים באנגלית בלבד). בישראל יש מטפלים מסויימים שהתמחו בתחום הספציפי הזה והם כן מטפלים בדיכאון באמצעות היפנוזה. תלוי כמובן במאפיינים מדוייקים של הבעיה מעבר לאבחנה הכללית הזו. במידה ותרצה המלצה אוכל להפנות אותך. כיצד הגעת לנושא ההיפנוזה? בברכה ד"ר אורן קפלן

22/11/2001 | 11:35 | מאת: רונן

שלום , ראשית תודה על תשובתך . שנית , אשמח מאוד לקבל המלצתך לגבי מטפלים שהתמחו בתחום. לגבי כיצד הגעתי לנושא , הרי שכלי זה מוכר מהשכלה כללית ( גם אם לא בדיוק יודעים מה זה , הרי שהכלי ככלי מוכר ) . במסגרת נסיונותי לפתור את בעית הדכאון , בנוסף לטיפול תרופתי לא יעיל , הועלה כאפשרות גם רעיון ההפנוזה. אגב , האם יש דרך טיפול אחרת שאתה יכול להמליץ עליה ?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית