חלומות ו'הנקודה הכחולה'

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/11/2001 | 10:19 | מאת: אוהד

האם מישהו יודע משהו על האזור במוח שמשתק את תנועת הגוף בזמן חלימה על מנת שלא נגרום לעצמנו לנזקים בזמן השינה? האם זו תופעה פסיכולוגית או פיזיולוגית? יתכן שהיא נקראית 'הנקודה הכחולה'. תודה

18/11/2001 | 16:44 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אוהד שלום פיזיולוגיה טהורה. הנקודה הכחולה היא כינוי לאזור בגזע המוח האחראי לשיתוק השרירים בזמן שנת שינה. מכונה pons. בניסויים פיזיולוגיים שבהם נפגע חלק זה בחיות נראו תנועות מוטוריות המאפיינות עירות בזמן השינה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית