מצבי לחץ טראומטיים - חוות דעת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/11/2000 | 22:44 | מאת: adi

דוקטורים שלום, ברצוני ללמוד על מצבי לחץ טראומטיים בקרב אנשי רפואה ככלל, ועל מצבים כאלה באנשים פרא-רפואיים בפרט (זו אני החובשת). בייחוד על רקע המצב הבטחוני ואם ישנם ספרים שאתם יכולים להמליץ לי עליהם. בתודה מראש, עדי

11/11/2000 | 23:05 | מאת: טלי וינברגר

עדי שלום רב, פרטי יותר מה את מבקשת, זה מעט לא מובן. ישנם מאמרים מזמן מלחמת המפרץ, על אנשי מקצוע (טיפול נפשי ופיזי), התמודדותם עם המצב, וכיצד הם תיפקדו כאנשי מקצוע. חפשי בחוברות "חברה ורווחה" (רבעון לעובדים סוציאליים), "שיחות" (כתב עת לפסיכותרפיה), ואולי אפילו ב"רפואה" (כתב עת של ההסתדרות הרפואית). את כל כתבי העת תוכלי בוודאי למצוא בספריות אוניברסיטאיות. אני מאמינה שגם ברשת קיים מידע לא מבוטל. בהצלחה, טלי פרידמן

11/11/2000 | 23:32 | מאת: adi

טלי ושאר אנשי הצוות שלום, אני מתכוונת לאנשים שטיפלו בנפגעי פיגועים (דוגמת קו 5) האם הם פיתחו יותר תופעות של P.T.S.D מאשר אוכלוסיה רגילה? האם אתם תוכלו להפנות אותי לספרים העוסקים בנושא הזה בעברית? וכן לאתרים העוסקים בנושא הזה? השאלות התחילו להתעורר אצלנו דווקא בקרב המתנדבים הצעירים יותר. עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית