שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/11/2001 | 22:18 | מאת: יעל

אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי והמטפל טוען שהוא יכול לסיים את הפגישה בנקודה שנראית לו- כלומר, כשהגעתי ל"שאלה משמעותית", גם אם מדובר בהפסקה לאחר שתי דקות. האם דבר כזה מקובל, והאם המטופל אמור לשלם עבור שעה שלמה גם במקרה כזה?

15/11/2001 | 00:22 | מאת: HERA

לא!!! בתחילת כל טיפול המטפל מבהיר למטופל את המסגרת הטיפולית. אם חלק מזה זה החייבות ל - 45 או 50 דקות לכל פגישה, על המטפל לעמוד בזה!!! אם את מרגישה שאת רוצה להפסיק באמצע זה משהו אחר (שגם שווה בירור). אבל המטפל אמור לתת את כל הזמן שהוקצב.

15/11/2001 | 01:17 | מאת: יונת

יעל לילה טוב ! HERA כתבה לך נכון הפסיכולוג מצידו חייב לתת לך את כל הזמן של הטיפול שבדרך כלל הוא 50 דקות והוא לא רשאי לעצור מתי שהוא מחליט ועוד לקחת את הכסף כאילו קיבלת את כל זמן הטיפול עצתי לך לדבר איתו על כך ואם הוא מתעקש שזאת דרך טיפולו להחליפו במי שיתן לך תמורה לכספך וזה : טיפול הוגן כי איך שהוא נוהג איתך זה לא הוגן.

15/11/2001 | 06:48 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יעל שלום כנראה שהמטפל שלך עובד בשיטה של לקאן. מדובר בגישה תיאורטית שטוענת שרגע השיא בפגישה הטיפולית הוא הרגע שבו צריך לעצור. לפי גישה זו הדיון שיבוא לאחר מכן יפגע בתהליך הטיפולי. העצירה ברגע המסויים שבו קרה דבר מה משמעותי מאפשר (על פי תיאוריה זו) למטופל לעבד את החומר בצורה נכונה ומעמיקה יותר משיטת טיפול רגילה בה ממשיכים לדון בנושא ואז השיא כמובן יורד. אני מתאר את זה בצורה קצת פשטנית, מדובר בתיאוריה מורכבת מאוד ובהחלט מעניינת. נקודה חשובה להדגיש, וזו התשובה לנושא האתיקה ששאר הכותבים התייחסו אליה הינה שלא מדובר רק על פגישות מקוצרות אלא גם על פגישות מאורכות. כלומר, באופן תיאורטי הפגישה יכולה להסתיים אחרי 2 דקות, אבל אם התובנה לא מגיעה, היא יכולה להימשך גם שלוש שעות. כלומר, התשלום לפגישה אינו עבור הזמן אלא עבור התהליך המתרחש בו. השאלה המרכזית ברמה המעשית היא איך את מרגישה בתוך התהליך הטיפולי הזה. במידה ואת מרוצה ומרגישה שעומד מולך אדם שמבין אותך, תני לזה סיכוי. במידה ולא הייתי שוקל לפנות לטיפול פסיכולוגי אחר. בברכה ד"ר אורן קפלן

15/11/2001 | 17:21 | מאת: יעל

האמת היא שקשה לי בטיפול הזה ואני גם חשה ציניות ובקורתיות מצד המטפל וצורך להיות כל הזמן על המשמר. מצד שני, הוא ממש "קורא" אותי ויודע דברים מבלי שהיתה לו דרך לדעת, ואני לא חושבת שאמצא מטפל "חכם" כמוהו...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית