בעיות בטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/11/2001 | 19:02 | מאת: איילת

האם ייתכן שמטפל משיג מידע לגבי מטופל (תיק רפואי מאישפוז פסיכיאטרי, למשל) מאחורי גבו? אני שואלת כי המטפל שלי יודע עלי דברים שלא אמרתי ושניסיתי להסתיר. דברים שלא היתה לו שום דרך אחרת לדעת. האם ישנם מצבים בהם ניתן להשיג מידע כזה מבלי ידיעת הקליינט?

15/11/2001 | 06:58 | מאת: סול

איילת שלום, השאלה איננה אם זה ניתן כי בעזרת קשרים במקומות המתאימים ועוד אפשר לפעמים לדעת הרבה על כל אחד. אינני יודע אם פעולתו של המטפל שלך היתה חוקית כי אינני משפטן מה שברור שהיא לא היתה פעולה אתית. לדבריך המטפל פעל "מאחורי גביך" מתוך מטרה להשיג עליך מידע חסוי שלא היה צריך להגיע אליו- יש כאן בעיה אמיתית בקשר הטיפולי ביניכם ועליך לשקול ברצינות לגבי המשך הטיפול אצל אותו איש שפגע בך ופגע באמון שאת נתת בו כמטפל. בברכה, סול

15/11/2001 | 17:22 | מאת: איילת

.

16/11/2001 | 01:46 | מאת: טלי וינברגר

איילת שלום רב, באופן עקרוני אין למטפל רשות לבדוק מידע אודותייך כל זמן שלא חתמת עבורו על "ויתור סודיות", שרק בעזרתו הוא יכול לדלות מידע באופן רשמי ממוסדות שונים אליהם מופנה ויתור הסודיות. לצערי, ישנם מטפלים המשיגים מידע גם בדרכים עקיפות, כמו אלו שהזכיר סול, אך מדובר בעבירה אתית, שניתן לתבוע אותם על כך. הדבר הטוב ביותר יהיה לשאול את המטפל מהיכן הוא יודע את הדברים האמורים! בהצלחה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית