אשפוז

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/11/2001 | 23:23 | מאת: יניב

שלום אמי עברה אירוע מוחי לפניי 5 שנים ומאז עוד מספר אירועים קטנים יותר שהשפיעו על תיפקודה. היא נכנסה לדיכאון עמוק ומטופלת בהמון תרופות הבעיה היא שמרוב תרופות כבר לא יודעים מה מתאים לה ומה לא. כל כמה זמן ( שבוע שבועיים ) מחליפים לה את הכדורים והטיפות והמצב הולך ומחמיר היא כבר לא יודעת מה היא מדברת סובלת מהזיות ופחדים היא כל הזמן צועקת ללא כל סיבה נראית לעין וטוענת שהיא לא צועקת כלל . היא בת 68 ועברה גם כריתת רחם עקב סרטן היא חיה בבית עם אבי בן 65 שסובל מסכרת והצעקות משגעות גם אותו הוא הפנה אותה לבדיקה פסיכיאטרית שהמליצה על אישפוז באברבנל אך דורשת אישור של כל הילדים ( 7 ילדים ) אנו לא יודעים מה לעשות ומפחדים שהיא לא תצא מאישפוז כזה או שתהפוך להיות אפאטית לחלוטין מה שקורה כל פעם שמחליפים לה את הכדורים בדרך כלל הם גם מחלישים אותה מאוד . אנו במצוקה ומתלבטים מאוד אם אשפוז כזה יכול לעזור ? אם יהיה כח לרופאים ואחיות לשמוע את הצעקות ? או שפשוט יסממו אותה בזריקות וכדורים כדיי להשתיק אותה ? אנו באמת רוצים להאמין שתקבל טיפול טוב ושימצאו תרופה מתאימה באמת ! מה עושים ??? יניב

15/11/2001 | 01:35 | מאת: יעל

תראה יניב, אם לא תאשפזו את אמא, תצטרכו לאשפז את אמא ואת אבא בסוף, אתם 7 ילדים, אם תעקבו מה עושים איתה במקום האישפוז, ומספיק שכל ילד יהיה אחראי ליום אחד בשבוע כך שהנטל לא יפול על אח אחד. אתם תראו שהטיפול בה יהיה עניני, יכול להיות שהיא תשאר מאושפזת, אירוע מוחי זה לא חגיגה, יש כאלה שעבורם זה כרטיס בכיוון אחד, אין מה לעשות אתם חיבים להכיר במציאות, והכרה במציאות היא שגם לכם וגם לאבא עדין נשארו חיים, ואתם לא צריכים להקריב את חיכם על מזבח הרצון שתישאר דוקא בבית, לא בטוח שבבית זה המקום הטוב עבורה, אם היא צועקת זה אומר שרע לה, ואם היא תהיה במוסד סיעודי יהיו שם אנשי מקצוע שידעו לטפל בה , רק חפשו ותמצאו מקום טוב עבורה...

16/11/2001 | 02:17 | מאת: טלי וינברגר

יניב שלום רב, ממכתבך אני יכולה לשער שהמצב של אימך אינו פשוט, וגם לא של בני המשפחה הסובבים אותה, ובעיקר אביך. לא ברור לי מי המליץ לכם על אישפוז באברבנל ולאיזו מטרה, אך נראה לי שחשוב לערוך לאימך איבחון פסיכוגריאטרי מקיף. אפשר לעשות את זה במסגרת יומית, ולא חובה באישפוז, אלא אם יש צורך מיוחד. איבחונים כאלו נעשים בדרך כלל במרפאות פסיכוגריאטריות (איכילוב, שמואל הרופא וכו'). יתרה מזו, לא כתבת האם אמך מוכרת בביטוח הלאומי ומקבלת "חוק סיעוד". באופן עקרוני ייתכן והיא זכאית (ולפי תיאורך נראה שכן) לשעות של סיעוד בבית (דהיינו מטפלת) לכמה שעות במהלך השבוע. דבר כזה יכול להקל מעט על המעמסה המשפחתית, ועל אביך. ודבר אחרון, במידה ותחושו כי אכן המצב בלתי נסבל, כדאי שתשקלו סידור מוסדי. אולי אפילו כדאי היה להגיש טפסים של סידור מוסדי למשרד הבריאות כבר עכשיו, כי האישורים לכך עשויים לארוך שנה ואף למעלה מזה. שיהיה לכם כוח, בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית