ריספרדל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/11/2001 | 11:21 | מאת: גדי

שלום , אשתי מטופלת בריספרדל ( מינון נמוך ) עקב דיכאון שכלל תופעות של נתק מהמציאות הגיון משובש ומחשבות שווא , האם זה בהכרח מעיד כי היא לקתה בסכיזופרניה ??? האם טיפול תרופתי ארוך טווח יכול להסיר את המחשבות הללו ולתקן את פירוש המציאות וההגיון??? ובכלל האם ניתן להחלים ממחלת הסכיזופרניה או שהיא חשוכת מרפא ??? ממתין לתשובה. גדי

13/11/2001 | 11:38 | מאת: ויוי

גדי יקר סכיזופרניה ,היא אחתהמחלות ,שצריכים להשלים איתן יש , ועל ידי טיפול משולב , יש הקלה ,ורגיעה . הכי חשוב שתאהב ותכבד בכל השלבים של המחלה את אישתך למרות ואף על פי , כך היא תחלים מהר יותר.בהצלחה

13/11/2001 | 12:42 | מאת: יונת

אני חושבת שמה שכתבה לך ויוי זאת תרופה הכי טובה בנוסף לתרופות שניתנות ע"י הרופא ונותנת לאדם שבלאוו הכי נמצא תחת לחצים נפשיים ומתחים נוראיים ומחזקת אותו שלמרות מצוקותיו הוא לא לבד ואוהבים אותו איך שהוא עם מעלותיו וחסרונותיו [הוא לא בחר לחלות במחלה ] אני כותבת לך מניסיון שלי שחליתי ועברתי טיפולים בשוקים חשמלים ושחזרתי מבי החולים בעלי לא היה לצידי לעזור לי לתמוך ולכבד אותי ולתת לי הרגשה שלמרות הכל אני רצויה ושווה ואקבל כל תמיכה אפשרית .

13/11/2001 | 15:48 | מאת: דר' עמי אבני

גדי שלום 1. לא עושים אבחנות בטלפון ללא בדיקה 2. אין קשר הכרחי בין תגובה לתרופה לבין אבחנה בודאי שיש לנקוט זהירות באבחנה של סכזופרניה אבחנה זו לטעמי אינה חשוכת מרפא בעקר בקריטריונים הנוהגים היום כל מקרה לגופו לכן הדרך לברר שאלות אילו היא לדבר עם המטפל שלה או לפנות למטפל אחר כפוף כמובן להסכמתה בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית